Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πρέβεζα: Θρασύδειλα φασιστοειδή ανήρτησαν πανό υπέρ της Χούντας

Φασιστοειδή, νοσταλγοί της δικτατορίας των συνταγματαρχών, ανήρτησαν ανήμερα τη Μ. Πέμπτη πανό στο κάστρο του Αγ. Ανδρέα στην περιοχή της Κυανής Ακτής στην Πρέβεζα. Το γεγονός καταδίκασε σε ανακοίνωση της η Τομεακή Επιτροπή Πρέβεζας του ΚΚΕ.

«Σαν άλλοι αρουραίοι και μέσα στο σκοτάδι φιλοχουντικά φασιστοειδή τόλμησαν να βγουν από τα λαγούμια τους και να αναρτήσουν ένα εμετικό πανό στο κάστρο του Αγίου Ανδρέα», καταγγέλλει η ΤΕ Πρέβεζας του ΚΚΕ, σημειώνοντας πως «αυτές τις πράξεις τους τις κάνουν κρυφά και μέσα στο σκοτάδι γιατί δεν τολμάνε να βγουν μέσα στη μέρα, αφού ξέρουν και οι ίδιοι τους ότι η κατακραυγή του κόσμου και η αποδοκιμασία από τον λαό της Πρέβεζας θα είναι άμεση».

Προσθέτει πως «φαίνεται και με την πράξη τους αυτή ποιον θεωρούν πραγματικό τους αντίπαλο, τους κομμουνιστές, τους αγωνιστές. Αυτούς που δεν δέχονται ο λαός μας να περνά τα πάνδεινα, αλλά είναι αυτοί που οργανώνουν την αντεπίθεση στους χώρους δουλειάς, στους χώρους μόρφωσης για να ζήσει ο λαός όπως του αξίζει. Αυτό έκαναν και τότε οι χιλιάδες κομμουνιστές και αγωνιστές την περίοδο επιβολής της στρατιωτικής δικτατορίας».

Ν. Μπελογιάννης Ν. Πλουμπίδης – Στο σπίτι των ηρώων