Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Πόλεμος» Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ με φόντο το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ξάνθης

Τα μεθεόρτια του ντέρμπι της Κυριακής μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ συνεχίζονται, με ανακοινώσεις, καταγγελίες και διαρροές στον Τύπο εκατέρωθεν.

Σήμερα, ο τηλεοπτικός σταθμός One Channel ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη μετέδωσε ένα βίντεο με το οποίο υποστηρίζει ότι υπάρχει έμμεση σχέση ανάμεσα στην ποδοσφαιρική ομάδα της Ξάνθης και τον ΠΑΟΚ, μέσω της εξαγοράς του προπονητικού κέντρο της ομάδας της Θράκης από την κυπριακή εταιρία RFA. Σύμφωνα με το One Channel, οι προπονητικές εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ξάνθης που ανήκαν στην εταιρία Vialand φέρονται να έχουν μεταβιβαστεί (μέσω εξαγοράς της εταιρίας) έναντι 10 εκατομμυρίων ευρώ στην κυπριακή εταιρία RFA, με την οποία φέρεται αν έχει σχέση ο Ιωάννης Καλπαζίδης, ανιψιός του Ιβάν Σαββίδη.

Στο ίδιο θέμα αναφέρονται κάποιες συναλλαγές που φέρονται να υπάρχουν ανάμεσα στην εταιρία RFA και διάφορες εταιρίες του Ιβάν Σαββίδη, ενώ παρατίθεται η διττή απασχόληση του Αριστείδη Πιαλόγλου, ο οποίος είναι πρόεδρος στην Ξάνθη και ταυτόχρονα διευθύνων σύμβουλος στην εταιρία Vialand που εξαγοράστηκε από την RFA του Ιωάννη Καλπαζίδη.

ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Γελοιότητες και παραμύθια του Ολυμπιακού

Απάντηση σε έντονο ύφος δόθηκε από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ, κάνοντας λόγο για γελοιότητες και παραμύθια του Ολυμπιακού και των παρατρεχάμενων, τονίζοντας πως η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια.

«Οι γελοιότητες και τα παραμύθια του ΟΣΦΠ και των συν αυτώ παρατρεχάμενων συνεχίζονται. Νέο αφήγημα ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ξάνθης (!!!)» αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προσθέτοντας: «Ξεκαθαρίζουμε λοιπόν για να τελειώνει αυτό το παραμύθι ότι ο Ιβάν Σαββίδης δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την ΠΑΕ Ξάνθη όπως επίσης και κανένα συγγενικό του πρόσωπο. Η συνέχεια θα δοθεί στα δικαστήρια με τους επαγγελματίες ψεύτες και συκοφάντες που σπιλώνουν πρόσωπα, συνειδήσεις και ομάδες».