Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέοι νυχτερινοί βομβαρδισμοί στο Κίεβο και Μπελγκορόντ

Συνεχίζονται τα μαζικά χτυπήματα κατά ρωσικών μεθοριακών περιοχών από το ουκρανικό έδαφος με πυροβολικό και drones, μετά την προχτεσινή επίθεση σε συνοικίες της Μόσχας, προμηνύοντας σοβαρή κλιμάκωση της ιμπεριαλιστικής σύγκρουσης ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ολονύχτιο βομβαρδισμό από το ουκρανικό πυροβολικό δέχτηκε  η ρωσική πόλη Shebekino της περιφέρειας του Μπελγκορόντ, δήλωσε ο περιφερειάρχης Vyacheslav Gladkov.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε, το Shebekino δέχτηκε πυρά, στις 12 το βράδυ, στις 3.40 π.μ. και στις 5.15 π.μ. Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, υπάρχουν οκτώ τραυματίες.

«Επίσης λαμβάνουμε κλήσεις για πολλά περιστατικά ζημιών σε ιδιωτικές κατοικίες και πολυκατοικίες, σε κάποιες από τις οποίες οβίδες τρύπησαν τους τοίχους», σημείωσε.

«Φυσικά η ζωή αμάχων, των κατοίκων απειλείται. Κυρίως στο Σεμπέκινο και τα γύρω χωριά», διευκρίνισε ο Γκλαντκόφ, εξηγώντας ότι θα οργανωθεί η απομάκρυνση κατοίκων, «όταν ηρεμήσει η κατάσταση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο εχθρός δεν έχει διευσδύσει στο έδαφος της περιφέρειας Μπέλγκοροντ», αλλά «συνεχίζονται τα μαζικά πυρά».

Να σημειωθεί επίσης, ότι μετά την προχτεσινή δήλωση του Βρετανού υπουργού Εξωτερικών , ο οποίος δικαιολόγησε τα ουκρανικά χτυπήματα σε ρωσικό έδαφος, χτες και ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «νομιμοποιημένες από την άποψη του Διεθνούς Δικαίου» τις επιθέσεις των ουκρανικών δυνάμεων σε ρωσικό έδαφος.

Εξάλλου, νέα ρωσική νυχτερινή αεροπορική επιδρομή είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους δυο παιδιά, και να τραυματιστούν άλλοι τέσσερις σε ανατολικό προάστιο του Κιέβου, ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ο δήμαρχος της πόλης Βιτάλι Κλίτσκο και οι στρατιωτικές αρχές της πρωτεύουσας της Ουκρανίας.

«Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και (άλλοι) τέσσερις τραυματίστηκαν στη συνοικία Ντεσνιάνσκι», γνωστοποίησε η στρατιωτική διοίκηση Κιέβου μέσω «Telegram». «Ανάμεσα στους τρεις νεκρούς στη συνοικία Ντεσνιάνσκι είναι δυο παιδιά (ηλικίας 5-6 και 12-13 ετών)», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο Β. Κλίτσκο επιβεβαίωσε τον απολογισμό, επίσης μέσω «Telegram»: «Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τα σωστικά συνεργεία, βρέθηκαν τρεις νεκροί, συμπεριλαμβανομένων δύο παιδιών, και τέσσερις τραυματίες» σε αυτόν το τομέα του Κιέβου, ανέφερε.

902.gr