Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσία: Κομμουνιστής περιφερειακός σύμβουλος έφαγε πρόστιμο επειδή έκανε έκκληση για ειρήνη!

Πόσο κοστίζει στην καπιταλιστική Ρωσία του Βλ. Πούτιν η δημόσια έκκληση για τερματισμό του πολέμου και ειρήνη; Στην περίπτωση του κομμουνιστή συμβούλου Λεονίντ Βασιούκεβιτς, της περιφέρειας Πριμόριε στην ανατολική Ρωσία, το δικαστήριο απεφάνθη: 30.000 ρούβλια, δηλαδή περίπου 500 ευρώ. 

Το ποσό αυτό καλείται να πληρώσει ο Βασιούκεβιτς, εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος με το ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), επειδή τον περασμένο Μάϊο είχε εκφράσει δημόσια, κατά την διάρκεια συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου, την αντίθεσή του στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, κάνοντας έκκληση στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να υπάρξει ειρήνευση και να επιστρέψουν τα ρωσικά στρατεύματα στη χώρα.

Όπως είχε τονίσει ο Βασιούκεβιτς και άλλος ένας συνάδελφός του, επίσης μέλος του ΚΚΡΟ, η συνέχιση της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία θα σημάνει αύξηση του αριθμού των νεκρών, των τραυματισμένων, των ορφανών παιδιών, κλπ. Τότε, ο κυβερνήτης του Πριμόριε που ήταν παρών στη συνεδρίαση διέταξε την άμεση αποχώρηση των δύο κομμουνιστών συμβούλων από την συνεδρίαση, ενώ χαρακτήρισε «προδότη» των Βασιούκεβιτς που τόλμησε να ζητήσει τον τερματισμό του πολέμου.

Το ΚΚΡΟ όχι μόνο δεν στήριξε τον εκλεγμένο σύμβουλό του, αλλά φρόντισε να τον «αδειάσει» εκφράζοντας για άλλη μια φορά την στήριξή του στην πολιτική της κυβέρνησης Πούτιν: «Η επίσημη θέση του ΚΚΡΟ είναι ότι στηρίζουμε τη δράση των ενόπλων δυνάμεων μας για την αποναζιστικοποίηση της Ουκρανίας» δήλωσε στην εφημερίδα «Κόμερσαντ» ο γραμματέας της περιφερειακής οργάνωσης του κόμματος στην περιοχή Ανατόλι Ντογλάτσεφ.

Πηγή: idcommunism.com

Αλήθειες και ψέματα για το λιμό στην Ουκρανία, Νίκος Μόττας