Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσία: Με την παρέμβαση των κομμουνιστών αποκαταστάθηκαν δύο μνημεία αφιερωμένα στον Λένιν

Δύο μνημεία αφιερωμένα στον Βλαντίμιρ Ι. Λένιν, τα οποία είχαν στο παρελθόν αποκαθηλωθεί και υποστεί ζημιές, αποκαταστάθηκαν σε δύο ρωσικές πόλεις έπειτα από παρέμβαση των κομμουνιστών και των τοπικών κοινωνιών.

Πιο συγκεκριμένα, στην κωμόπολη Γκόρκι της επαρχίας Μπέλγκοροντ, επανατοποθετήθηκε η προτομή του Λένιν η οποία είχε αφαιρεθεί το 2013 κατ’ εντολή της τοπικής διοίκησης. Η αποκατάσταση της προτομής έγινε σε μια λιτή τελετή στις 23 Οκτώβρη, παρουσία εργαζόμενων, μελών και στελεχών του ΚΚ της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) και κατοίκων της περιοχής.

«Έχουμε μαζευτεί σήμερα εδώ για χαρη πραγματικά μιας γιορτής – για τον θρίαμβο της Σοβιετικής ιστορίας, της Σοβιετικής πατρίδας» σημείωσε σε ομιλία του ο Στάνισλαβ Πανόφ, πρώτος γραμματέας της τοπικής οργάνωσης του ΚΚΡΟ, υποσχόμενος ότι τέτοιου είδους πράξεις αποκατάστασης και διαφύλαξης της σοβιετικής ιστορίας θα συνεχιστούν.

Σε ένα άλλο μέρος της Ρωσίας, στην κωμόπολη Κράσνοκαμσκ, της επαρχίας Περμ Κράι, κάτοικοι, εργαζόμενοι και μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος συμμετείχαν στην αποκατάσταση ενός άλλου μνημείου του θρυλικού Μπολσεβίκου επαναστάτη και ιδρυτή της ΕΣΣΔ. Το μπρούντζινο άγαλμα που απεικονίζει τον Λένιν καθιστό είχε αποκαθηλωθεί στο παρελθόν προκαλώντας σωρεία αντιδράσεων από την τοπική κοινωνία.

Με πληροφορίες από idcommunism.com

belogiannis ploumpidis banner