Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσία: Τίμησαν την 95η επέτειο από το θάνατο του Λένιν

Παρά τις πολικές θερμοκρασίες, χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι και νέες, μέλη του ΚΚ της Ρωσικής Ομοσπονδίας καθώς και μέλη κοινωνικών κινημάτων βρέθηκαν σήμερα στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας προκειμένου να αποτίσουν φόρο τιμής στον ηγέτη της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης και της Σοβιετικής Ένωσης Βλαντιμίρ Λένιν, επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 95 χρόνων από το θάνατο του.

Οι συμμετέχοντες δημιούργησαν μια τεράστια ουρά αναμονής προκειμένου να εναποθέσουν λίγα λουλούδια μπροστά από το Μαυσωλείο όπου εκτίθεται η σωρός του σπουδαίου μπολσεβίκου επαναστάτη.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε αντιπροσωπεία του ΚΚ της Ρωσικής Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος Γκ. Ζιουγκάνοφ, βουλευτές του κόμματος στη Δούμα, τοπικοί σύμβουλοι και μέλη των κομμουνιστικών οργανώσεων της περιοχής της Μόσχας. 

MOSCOW LENIN 2

Μετά το πέρας της τελετής, ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ μίλησε στους δημοσιογράφους κάνοντας αναφορά στην σπουδαία προσωπικότητα του Β.Ι.Λένιν – μια «από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες του πλανήτη» και «εξαιρετικό στοχαστή και πολιτικό», όπως τον χαρακτήρισε- αλλά και στα επιτεύγματα του Σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ.