Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα; Συνελήφθησαν στρατιώτες που επιχείρησαν να κλέψουν οπλισμό

Μια μικρή ομά­δα στρα­τιω­τών που επι­χει­ρού­σαν να κλέ­ψουν οπλι­σμό συνε­λή­φθη από τις ένο­πλες δυνά­μεις της Βενε­ζου­έ­λας και ανα­κρί­νο­νται από τις αρχές, όπως μετέ­δω­σε το τηλε­ο­πτι­κό ειδη­σε­ο­γρα­φι­κό δίκτυο Telesur. 

Σύμ­φω­να με το υπουρ­γείο Άμυ­νας της Βενε­ζου­έ­λας το περι­στα­τι­κό έλα­βε χώρα στις 2:50 το πρωί, σημειώ­νο­ντας ότι οι δρά­στες απο­τε­λού­νταν από κομά­ντο της μπο­λι­βα­ρια­νής Εθνι­κής Φρου­ράς οι οποί­οι επι­χεί­ρη­σαν να κλέ­ψουν όπλα προ­δί­δο­ντας τον όρκο τους προς την πατρί­δα και τους θεσμούς.

«Και πάλι, οι εθνι­κές ένο­πλες δυνά­μεις μας… έχουν θέσει υπο κρά­τη­ση μια μικρή ομά­δα κακο­ποιών και προ­δο­τών της πατρί­δας, οι οποί­οι έκλε­ψαν όπλα για να εντεί­νουν τη βία και την ανη­συ­χία στον λαό», δήλω­σε αξιω­μα­τού­χος στο Twitter.

Το περι­στα­τι­κό έρχε­ται λίγες μόλις μέρες μετά την προ­τρο­πή για πρα­ξι­κό­πη­μα ενά­ντια στην κυβέρ­νη­ση Μαδού­ρο που εξέ­φρα­σε ο ακρο­δε­ξιός- υπο­στη­ρι­ζό­με­νος από τις ΗΠΑ- πρό­ε­δρος της Εθνο­συ­νέ­λευ­σης Χουάν Γκουαϊδό. 

Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κό ότι πρό­σφα­τα ο υπουρ­γός Εξω­τε­ρι­κών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο εξα­πέ­λυ­σε επί­θε­ση ενά­ντια στη νόμι­μη κυβέρ­νη­ση της χώρας, κάνο­ντας λόγο για  «παρά­νο­μο καθε­στώς Μαδού­ρο» ενώ πλη­ρο­φο­ρί­ες θέλουν το Λευ­κό Οίκο να εξε­τά­ζει το ενδε­χό­με­νο επί­ση­μης ανα­γνώ­ρι­σης του Γκουαϊ­δό ως… «ηγέ­τη της Βενεζουέλας».

Βενε­ζου­έ­λα: ΗΠΑ και αντι­πο­λί­τευ­ση εντεί­νουν το βρώ­μι­κο πόλε­μο ενά­ντια στην κυβέρ­νη­ση Μαδούρο

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο