Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσικές απώλειες στην Ουκρανία: 498 νεκροί στρατιωτικοί και σχεδόν 1.600 τραυματίες

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό δίκτυο «Russia Today», 498 ρώσοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και σχεδόν 1.600 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της πολεμικής επιχειρησης στην Ουκρανία.

Το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας διέψευσε τις αναφορές του Κιέβου ότι υπήρξαν «αμέτρητα» θύματα, χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς αυτούς ως σκόπιμη παραπληροφόρηση που προέρχεται από την ουκρανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ρωσικού στρατού, μονάδες του ουκρανικού στρατού και ακροδεξιές-νεοναζιστικές παραστρατιωτικές ομάδες φέρεται να έχουν χάσει τουλάχιστον 2.870 στρατιώτες, ενώ άλλοι 3.700 έχουν υποστεί διάφορα τραύματα. Περίπου 572 ουκρανοί στρατιώτες έχουν αιχμαλωτιστεί, πρόσθεσε το υπουργείο.

Οι ρωσικές μονάδες που εμπλέκονται στην επίθεση αποτελούνται αποκλειστικά από επαγγελματίες στρατιώτες, ανακοίνωσε ο ρωσικός στρατός, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς ότι η δύναμη εισβολής αποτελούνταν σε μεγάλο βαθμό από «στρατεύσιμους».

Από την πλευρά του, το Κίεβο έχει κάνει λόγο για περισσότερους από 5.800 νεκρούς ρώσους στρατιώτες, κάτι που διαψεύδει κατηγορηματικά η ρωσική πλευρά.

Με πληροφορίες από RT.com, TASS.

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα