Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρότζερ Γουότερς και Μπράιαν Ίνο στηρίζουν την αντιπολεμική συναυλία της Θεσσαλονίκης

Δυο διεθνούς φήμης καλλιτέχνες, ο Ρότζερ Γουότερς και ο Μπράιαν Ίνο, έχουν στείλει χαιρετιστήρια μηνύματα για την αντιπολεμική συναυλία που θα διοργανωθεί στις 8 Μάη στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης. Τα μηνύματα θα προβληθούν σε γιγαντοθόνη την μέρα της συναυλίας.

Σε Δελτίο Τύπου ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ευχόμαστε η παρουσία των δύο αυτών διεθνών προσωπικοτήτων να αποτελέσει έναυσμα για τη διοργάνωση μεγάλων αντιπολεμικών συναυλιών σε όλο τον πλανήτη, κόντρα στο φιλοπολεμικό κλίμα που με τεράστια ανησυχία βλέπουμε να απλώνεται παντού.

Ήρθε η ώρα ο Πολιτισμός να υψώσει το ανάστημά του απέναντι στη βαρβαρότητα. Ας αναλογιστούμε όλοι τι θα σημάνει για την ανθρωπότητα ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, που κάθε μέρα γίνεται πιο πιθανός αν δεν σταματήσει όλο αυτό άμεσα.

Η τελική λίστα των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν στην αντιπολεμική συναυλία θα ανακοινωθεί την Τρίτη 3/5 σε συνέντευξη τύπου που θα δώσουν από κοινού εκπρόσωποι των διοργανωτών Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος και Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος στο Βασιλικό Θέατρο στις 12:00».

Σημειώνεται ότι την συναυλία, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Μάη στις 5 μ.μ, στην πλατεία Αριστοτέλους, διοργανώνουν ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο.

Θεσσαλονίκη: Αντιπολεμική συναυλία στις 8 Μάη στην πλατεία Αριστοτέλους

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα