Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σαν Φρανσίσκο – ΗΠΑ: Ιδιοκτήτης γκαλερί ψέκασε άστεγη με μάνικα για να τη διώξει (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα βίντεο ενδεικτικό της βιαιότητας και αποκτήνωσης που επικρατεί στη μητρόπολη του καπιταλισμού, τις Ηνωμένες Πολιτείες, κάνει το γύρο του κόσμου.

Στο βίντεο, που είναι τραβηγμένο στο Σαν Φρανσίσκο, φαίνεται ο ιδιοκτήτης μιας πολυτελούς γκαλερί αρχαιοτήτων να ψεκάζει με μάνικα νερού άστεγη γυναίκα έξω από το κατάστημά του με σκοπό να την διώξει. Προφανώς του… «χαλούσε» τη βιτρίνα, μιας και όπως έγινε γνωστό, η γκαλερί του διαθέτει επώνυμους πελάτες, από ηθοποιούς του Χόλιγουντ μέχρι διάσημους αθλητές και μεγαλοεπιχειρηματίες.

Το βίντεο το κατέγραψε με το κινητό του ιδιοκτήτης γειτονικού καφέ.

Κληθείς να σχολιάσει το απαράδεκτο σκηνικό, ο ιδιοκτήτης της γκαλερί Collier Gwin δήλωσε ότι  «η γυναίκα είναι γνωστή στη γειτονιά», προσθέτοντας ότι στο παρελθόν χρειάστηκε να καλέσει πολλές φορές την αστυνομία και τις κοινωνικές υπηρεσίες της περιοχής, αφού «γίνεται συχνά ενοχλητική».

Ωστόσο, κάτοικοι και εργαζόμενοι της περιοχής, είπαν οτι η εν λόγω γυναίκα ουδέποτε δημιούργησε πρόβλημα και ήταν πάντοτε ήσυχη.

Εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας δήλωσε ότι κανένας από τους δύο δεν επιθυμεί την περαιτέρω εμπλοκή της αστυνομίας στην υπόθεση. Παρ’ όλα αυτά η υπόθεση βρίσκεται στο γραφείο ερευνών του αστυνομικού τμήματος του Σαν Φρανσίσκο για περαιτέρω διερεύνηση.

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα