Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά στη Ν. Μάκρη

Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη σε δασική έκταση στη Νέα Μάκρη, που ξέσπασε λίγο μετά τις 02:10 τα ξημερώματα σε πευκόφυτο ύψωμα στην περιοχή του Διονύσου, πάνω από τη Νέα Μάκρη. στην περιοχή Λιβίσι ενώ λίγα λεπτά μετά, επεκτάθηκε και δεύτερο μέτωπο, στην περιοχή Αγία Μαρίνα.

Στο έργο της κατάσβεσης συμμετέχουν  98 πυροσβέστες και 35 οχήματα και από αέρος τρία αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα είναι το συντονιστικό.

Αναλυτικά: 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 46 πυροσβέστες με 23 οχήματα από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και 4 ομάδες πεζοπόρου με 28 πυροσβέστες. Συνδράμουν υδροφόρες της Περιφέρειας και ΟΤΑ, μηχανήματα έργου, εθελοντικά οχήματα και η ΕΛΑΣ.

5 Σεπ 19 φωτιά στη Νέα Μάκρη

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την ώρα δεν κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή ενώ στη διάρκεια της νύχτας στον οικισμό Λεβίσι χτύπησαν οι καμπάνες και ο κόσμος βγήκε στους δρόμους προκειμένου να παρακολουθεί την εξέλιξη του μετώπου, ενώ κάτοικοι που διέμεναν σε διάσπαρτα σπίτια στην περιοχή, εκτός του κυρίως οικισμού, απομακρύνθηκαν προληπτικά από τις εστίες τους, όπως και στην περιοχή του Ν. Βουτζά.

5-Σεπ-19 μεγάλη φωτιά στη Νέα Μάκρη

Ο εφιάλτης του περυσινού Ιουλίου ξαναγυρίζει για την ανατολική Αττική. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Δυνάμεις της αστυνομίας ενημερώνουν τους κατοίκους των παρακείμενων οικισμών και έχουν κλείσει τους δρόμους προς την επικίνδυνη περιοχή

Η φωτιά έχει αλλάξει κατεύθυνση και πλέον βρίσκεται σε δασική έκταση, χωρίς να απειλεί σπίτια.

Σε ύφεση η φωτιά στη Νέα Μάκρη (νεότερη ενημέρωση στις 09.00)

Σε ύφεση είναι αυτή την ώρα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 2.17 τα ξημερώματα στην περιοχή Λιβίσι της Νέας Μάκρης, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Δέκα λεπτά μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς υπήρξε και δεύτερο μέτωπο στην Αγία Μαρίνα. Κινητοποιήθηκαν άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς. Ήταν μια συντονισμένη προσπάθεια» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

«Αυτή την στιγμή υπάρχουν γύρω στα εννέα εναέρια μέσα και επίγειες δυνάμεις, ενώ συνδράμουν υδροφόρες. Να τονίσουμε ότι είναι η έβδομη φωτιά στην περιοχή μέσα σε εννέα ημέρες. Κάνουμε ότι είναι δυνατό για να προλάβουμε πριν να δυναμώσουν οι άνεμοι» κατέληξε ο γγ Πολιτικής Προστασίας.