Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε ισχύ από σήμερα η Συμφωνία Σύνδεσης ΕΕ – φιλοναζιστικής Ουκρανίας

Η Ευρωπαϊκή Ενωση που δεν έπαψε στιγμή να στηρίζει το φιλοναζιστικό καθεστώς της Ουκρανίας έθεσε σήμερα σε ισχύ, όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, τη συμφωνία σύνδεσης ΕΕ – Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της βαθιάς και συνολικής ζώνης ελεύθερων συναλλαγών (DCFTA). Η Συμφωνία, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αποτελεί το κύριο εργαλείο για την προσέγγιση της Ουκρανίας προς την ΕΕ και προωθεί βαθύτερους πολιτικούς δεσμούς και ισχυρότερους οικονομικούς δεσμούς, καθώς και σεβασμό κοινών ευρωπαϊκών αξιών.

Εμείς απλά να υπενθυμίσουμε ότι στη χώρα αυτή έχει επιβληθεί ένα καθεστώς που αναδείχτηκε μέσα από πραξικοπηματικές ενέργειες, με τη στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και την αξιοποίηση ακόμη και φασιστικών ομάδων.

Αυτό το καθεστώς ευθύνεται για την αιματοχυσία στη ανατολική Ουκρανία.

Αυτό το καθεστώς με βάση το νόμο περί «αποκομμουνιστικοποίησης» θέτει εκτός νόμου το Κομμουνιστικό Κόμμα Ουκρανίας. Με αυτό το νόμο πλαστογραφεί την Ιστορία, αφού όχι μόνο εξισώνει το φασισμό με τον κομμουνισμό αλλά θεωρεί τους φασίστες συνεργάτες των ναζί πατριώτες, και τους κομμουνιστές που αγωνίστηκαν ενάντια στους ναζί προδότες.
Αυτό το καθεστώς έχει δημιουργήσει “μαύρες λίστες” για τους πολιτικούς αντιπάλους του, στις οποίες έχει συμπεριλάβει και μη Ουκρανούς, όπως για παράδειγμα στελέχη του ΚΚΕ μόνο και μόνο γιατί έδειξαν το έμπρακτο ενδιαφέρον και την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στο λαό της Ουκρανίας, που αιματοκυλιέται στην περιοχή του Ντονμπάς.
Αλλά είπαμε, αν μοιράζεσαι κοινές αξίες, θα προσφέρεις και στήριξη…