Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε πραξικόπημα κάλεσε τις Ενοπλες Δυνάμεις η Χρυσή Αυγή

Ξεπέρασε κάθε όριο η προκλητικότητας και πατριδοκαπηλείας της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, η οποία δια του βουλευτή της Μπαρμπαρούση κάλεσε τις Ένοπλες Δυνάμεις να συλλάβουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο χαρακτηρίζοντας τους απάτριδες.

Ο βουλευτής της εγκληματικής οργάνωσης K. Μπαρμπαρούσης, μιλώντας στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, είπε: «επειδή η πολιτική ηγεσία της χώρας δεν νομοθετεί προς το συμφέρον του έθνους αλλά για το προσωπικό τους συμφέρον καλώ τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να σεβαστεί τον όρκο της. Να συλλάβει τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, να συλλάβει τον Πάνο Καμμένο και τον Προκόπη Παυλόπουλο για να αποτραπεί αυτή η προδοσία! Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες!» δήλωσε ο χρυσαυγίτης βουλευτής προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να επισημαίνει ότι βρισκόμαστε προ μιας προφανούς προσπάθειας κλιμάκωσης με στόχο την πρόκληση επεισοδίων σήμερα, αύριο και την Κυριακή. Και με τη διαπίστωση ότι η τοποθέτηση του βουλευτή συνιστά ανοιχτή προτροπή για πραξικόπημα εναντίον του δημοκρατικού πολιτεύματος και για επεισόδια σε θυλάκους -αν υπάρχουν- μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Έπεσαν οι μάσκες. Η Χρυσή Αυγή κάλεσε σε στρατιωτικό πραξικόπημα» είπε ο πρόεδρος της Βουλής και επισήμανε ότι «πρόκειται για σχεδιασμένη κλιμάκωση με στόχο βίαια επεισόδια και διχασμό».

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως θα ληφθούν μέτρα και θα γίνουν σχετικές εισηγήσεις ως προς την Επιτροπή Δεοντολογίας και θα γίνει έκτακτη συνδιάσκεψη για το θέμα, ενώ προανήγγειλε μέτρα κατά της Χρυσής Αυγής μιλώντας για αποβολή των βουλευτών της μέχρι να ολοκληρωθεί η συζήτηση.

Καταδικάζουμε τα όσα ακούστηκαν με τον πιο έντονο τρόπο, ξεπερνούν κάθε φαντασία, θα πρέπει να εφαρμοστεί ο κανονιμσός της Βουλής, τόνισε εκ μέρους της ΝΔ ο Κωστής Χατζηδάκης.

Ο Θανάσης Παφίλης σημείωσε αρχικά ότι δεν εκπλήσσουν όλα όσα είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής και τόνισε, ότι “όπως λέει ο λαός από κοράκου στόμα κρα θα ακούσεις. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση θίγεται ο κόρακας.”

Και συνέχισε:

“Δεν είναι η πρώτη φορά που η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής τα λέει αυτά”, για να αναρωτηθεί μετά:

“Ποιοι μιλούν για πατρίδα; Οι απόγονοι των δοσίλογων και των Χιτών. Τα φασισταριά της Χούντας. Αυτοί που καταγγέλλουν την αντίσταση των Κρητικών για την αντίστασή τους στους ναζί.

Ο κ. Παφίλης υπενθύμισε και την υπόθεση της δίκης της Χρυσής Αυγής:

“Δεν είναι δυνατόν με τέτοιο υλικό η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη να καθυστερεί τόσα χρόνια τη δίκη…” είπε.

Να μην διαγραφούν από τα πρακτικά όσα είπε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κ. Μπαρμπαρούσης ζήτησαν τα κόμματα, με πρώτο τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου να δηλώνει ότι τα πρακτικά αυτά είναι τεκμήρια για τους ιστορικούς του μέλλοντος και ο ναζισμός δεν πρέπει να έχει το προνόμιο της λήθης.

Την αποβολή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας εισηγήθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στην Ολομέλεια και όλα τα άλλα κόμματα, πλην ΧA, συμφώνησαν.