Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σουηδία: Αστυνομικός γονατίζει και ενώνεται με τους διαδηλωτές

Γράφει ο Πάνος Αλεπλιώτης //

Η ιστοσελίδα “Black lives matter” κάλεσε χθες τα μέλη της σε αντιρατσιστική διαδήλωση στην Στοκχόλμη. Η αστυνομία έδωσε άδεια μόνο για 50 άτομα όσο είναι το επιτρεπόμενο όριο αλλά  συγκεντρώθηκαν περίπου 8.000.

Η δύναμη της αστυνομίας κατάφερε με καταστολή να την διαλύσει. Όμως 1000 περίπου διαδηλωτές συνέχισαν να διαδηλώνουν στους δρόμους της Στοκχόλμης και η Αστυνομία απάντησε με χημικά και μπλόκα.

Κάποια στιγμή οι διαδηλωτές περικύκλωσαν ένα περιπολικό της Αστυνομίας και τότε τους περίμενε η έκπληξη που βλέπουμε στην φωτογραφία. Νεαρή αστυνομικός γονάτισε μπροστά τους κάνοντας την χαρακτηριστική κίνηση διαμαρτυρίας και κατόπιν αγκαλιάστηκε με τους διαδηλωτές.

inbound9010129730481626357

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος με πρώτο τον Σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργό Λεβέν καταδικάζει τον συγχρωτισμό, μάλιστα ο Σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εσωτερικών θα ήθελε η διαμαρτυρία να γίνει μέσω Facebook και Twitter.

Καταδικάζει και ο δημόσιος επιδημιολόγος την διαδήλωση επειδή “ήταν παράνομη αλλά και επικίνδυνη για την δημόσια Υγεία” που δεν λέει όμως τα ίδια για τους εργαζόμενους που δουλεύουν χωρίς προστασία πχ στην Ericsson και στις άλλες μεγάλες επιχειρήσεις.

Η Αστυνομία διεξάγει έρευνα για την ενέργεια της Αστυνομικού γράφουν οι σημερινές εφημερίδες.