Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στα βήματα του Μπογδάνου ο βουλευτής Καλλιάνος: «Αλητάκια» οι μαθητές που διαδηλώνουν…

«Αλητάκια» είναι σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ – και πρώην στέλεχος της «Ένωσης Κεντρώων» του Β. Λεβέντη – Γιάννη Καλλιάνο οι μαθητές του διαδηλώνουν για μέτρα υγιεινής στα σχολεία, προσλήψεις καθηγητών και ολιγομελή τμήματα.

Σε μια προκλητική ανάρτηση στο Facebook, o βουλευτής της ΝΔ αποφάσισε να ακολουθήσει στα βήματα του Γεωργιάδη και του Μπογδάνου, εκτοξεύοντας πυρά ενάντια στους μαθητές προκειμένου να στηρίξει την απαράδεκτη κυβερνητική πολιτική.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καλλιάνος έγραψε:

«Τα κακόμοιρα τα παιδιά, αυτή την ώρα καίνε το κέντρο της Αθήνας γιατί μάχονται για το μέλλον τους. Ξέρετε, είναι αυτά τα παιδιά που ενδιαφέρονται για καλύτερες συνθήκες στην παιδεία, που φοβούνται για τον COVID και που θέλουν περισσότερους καθηγητές ώστε να επιτύχουν στις εξετάσεις τους και να γίνουν λαμπροί επιστήμονες. Αλλά δεν φταίνε μόνο αυτά, φταίνε περισσότερο οι γονείς τους που τα μεγάλωσαν αλητάκια».

Πρόσθεσε δε και υστερόγραφο αναφέροντας πως είναι… δημοκρατικό δικαίωμα του καθενός να διαδηλώνει (πάλι καλά!):

«(ΥΓ : Αν έχεις κάποια αιτήματα για ένα ζήτημα, μπορείς ασφαλώς να συμμετέχεις σε μια διαδήλωση. Είναι δημοκρατικό δικαίωμα του καθενός και της καθεμιάς αυτό. Αν όμως πας για να σπάσεις και να κάψεις είσαι αλητάκι και θα έπρεπε να ντρέπονται πρώτοι απ’ όλους οι γονείς σου)»

Διαβάζοντας όσα έγραψε ο βουλευτής της ΝΔ τρία σχόλια μπορούν να γίνουν:

1 . Αλήθεια, από τον τεράστιο όγκο των ειρηνικών μαθητικών διαδηλώσεων, γιατί ο κ. Καλλιάνος προτίμησε να σταθεί σε ελάχιστα άτομα που προκάλεσαν επεισόδια; Μήπως – λέμε μήπως – γιατί αυτό βολεύει την κυβερνητική προπαγάνδα που θέλει να συκοφαντήσει το μαθητικό κίνημα;

2. Αν ο νεόκοπος βουλευτής της ΝΔ έβαλε σκοπό να μοιάσει τους Μπογδάνους και τους Γεωργιάδηδες, στρέφοντας τα βλέμματα της δημοσιότητας επάνω του, βρίσκεται σε καλό δρόμο. Θέλει όμως ακόμη πολύ δουλειά.

3. Με αφορμή το σχόλιο του για τους μαθητές, θυμηθήκαμε μια παλαιότερη – αλήστου μνήμης – δήλωση του κ. Καλλιάνου για τον Κ. Μητσοτάκη. Ερωτηθείς σε συνέντευξη για το ποιό τραγούδι θα αφιέρωνε στον κ. Μητσοτάκη, ο Γ. Καλλιάνος απάντησε το εξής αμίμητο: «Ένα κομμάτι με στίχους που θα μιλούσαν για έναν άνθρωπο που έχει παράξει έργο από μικρό παιδί, έχει δουλέψει, έχει δει τι γίνεται ακριβώς έξω και προσπαθεί έτσι να δει τους Έλληνες. Α.. του Καζαντζίδη θα του αφιέρωνα «το ψωμί της ξενιτιάς». Είναι ένα τραγούδι που μιλά για τις δύσκολες στιγμές που περνούν τα παιδιά που φεύγουν στο εξωτερικό και επομένως θα πρέπει να κάνει αρκετά για τη χώρα ώστε να επιστρέψουν στην πατρίδα».