Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στην Ολομέλεια του νομοσχέδιο-έκτρωμα: Προκλητικό σόου Γεωργιάδη για να δικαιολογήσει τον εργασιακό μεσαίωνα

Ξεπέρασε και τον εαυτό του ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς επιδόθηκε σε απίστευτο αντικομμουνιστικό κρεσέντο μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, στην προσπάθειά του να πείσει ότι το αντεργατικό έκτρωμα που νομοθετεί η κυβέρνηση κατά παραγγελία της μεγαλοεργοδοσίας… είναι υπέρ των εργαζομένων.

Ο υπουργός επιχείρησε να λοιδορήσει τον αγώνα των εργαζομένων και των απεργιακών συγκεντρώσεων που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα, φέρνοντας παράδειγμα από μόνο έναν κλάδο, των καθηγητών ιδιωτικών σχολείων, λέγοντας ότι τα σχολεία λειτούργησαν κανονικά, άρα απέτυχε η απεργία!!!

Και το συνέχισε καλώντας τους βουλευτές να κοιτάξουν προς την πλατεία Συντάγματος, όπου δεν θα δουν ψυχή. Βέβαια η ώρα ήταν 12.30, ενώ το πολύ μεγάλο συλλαλητήριο είχε ήδη ολοκληρωθεί αφού ξεκίνησε στις 10.30 το πρωί!

Ο Αδ. Γεωργιάδης επανέλαβε τη γνωστή καραμέλα των προηγούμενων ημερών, λέγοντας ότι η ΑΔΕΔΥ, οι νοσοκομειακοί γιατροί και οι εκπαιδευτικοί δεν είχαν λόγο να απεργήσουν αφού δήθεν δεν τους αφορούσε το νομοσχέδιο. Απάντηση του έδωσαν από χθες οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, την οποία όμως, καθώς δεν τον βόλευε, αγνόησε.

Στο γνωστό και χιλιοπαιγμένο έργο του κοινωνικού αυτοματισμού, ο υπουργός είπε ότι «στην Ελλάδα οι συνδικαλιστές κάνουν απεργία για ψύλλου πήδημα χωρίς να θέλουν οι εργαζόμενοι», για να δικαιολογήσει και το κατάπτυστο άρθρο του νομοσχεδίου για την προστασία της απεργοσπασίας σε βάρος του οργανωμένου αγώνα των εργαζομένων.

Αξιοποίησε επίσης την απαράδεκτη στάση της ηγετικής ομάδας ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ για να πει -ω του θαύματος- ότι το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα δεν απεργεί, άρα οι εργαζόμενοι συμφωνούν με το νομοσχέδιο.

Προέβη σε ακόμα μια λαθροχειρία λέγοντας ότι ούτε ένα σωματείο εργαζομένων στις βιομηχανίες που τους αφορά δεν έχει βγάλει δελτίο Τύπου κατά του νομοσχεδίου και έκανε προκλητικά λόγο για «επαγγελματίες απεργούς του ΠΑΜΕ» και θυμήθηκε το ακροδεξιό – σκοταδιστικό του παρελθόν αναφέροντας ότι «η συγκέντρωση κατά των ταυτοτήτων είχε τριπλάσιο κόσμο από την απεργία».

Στο διά ταύτα του νομοσχεδίου επανέλαβε ότι δεν καταργείται το 8ωρο και το 5ήμερο και πως θα επιτρέπεται απλά στα κυλιόμενα 5ήμερα κάποιος να δουλεύει και Σάββατο ή Κυριακή…

Και ξαναπροσπάθησε να πείσει ότι για το καλό των εργαζομένων και του εισοδήματός τους, «επιτρέπουμε σε έναν εργαζόμενο που έχει κύρια απασχόληση με 8ωρο να κάνει και μια μερική σύμβαση σε άλλον εργοδότη».

Αξία έχει το γεγονός ότι ο υπουργός τόνισε ότι το παραπάνω άρθρο είναι «απευθείας μεταφρασμένο από την ευρωπαϊκή οδηγία», την ώρα που ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διατείνονται ότι η κυβέρνηση διαστρεβλώνει την δήθεν θετική Οδηγία.

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Αδ. Γεωργιάδη η στάση του προεδρεύοντος Γ. Γεωργαντά, ο οποίος παρά το γεγονός ότι ο υπουργός απευθυνόταν επί προσωπικού και σε απαράδεκτο ύφος και τόνο προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, όταν οι βουλευτές του Κόμματος επιχειρούσαν να απαντήσουν στα ψεύδη και τις συκοφαντίες, οι παρατηρήσεις και οι απειλές για κυρώσεις απευθύνονταν μόνο προς τα έδρανα του ΚΚΕ, αφήνοντας τον προκλητικό υπουργό να συνεχίζει.

Μάλιστα, μετά το τέλος της ομιλίας του Αδ. Γεωργιάδη, όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης ζήτησε τον λόγο να απαντήσει, ο προεδρεύων έδωσε τον λόγο στον μπροστινό του φασιστικού μορφώματος «Σπαρτιάτες» ο οποίος μάλιστα ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας λόγο για «τεμπέληδες συνδικαλιστές που κάνουν απεργία όποτε τους καπνίσει»…

Πηγή: 902.gr