Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στο Santiago de Cuba, οι κεντρικές εκδηλώσεις του νησιού της επανάστασης για την επέτειο της επίθεσης στη Moncada

Με ανακοίνωση του Miguel Díaz-Canel Bermúdez, Πρώτου Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος και Πρόεδρου της Δημοκρατίας “στο Santiago η τιμή να φιλοξενήσει την εκδήλωση για την ιστορία του, αλλά και για τους καθημερινούς του αγώνες”.

Το ΠΓ του ΚΚ Κούβας αποφάσισε επίσης να χορηγήσει καθεστώς ειδικής μνείας στις επαρχίες Cienfuegos και Sancti Spíritus και απηύθυνε συγχαρητήρια σε όλο τον λαό της Κούβας με την ευκαιρία της Ημέρας της Εθνικής Εξέγερσης για την 70η επέτειο της επίθεσης στους στρατώνες Moncada

Στην ανάλυση που έγινε, η ηγεσία του Κόμματος στήριξε την απόφαση στις προόδους της επαρχίας στον πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό τομέα.

Ταυτόχρονα, ο λαός του Σαντιάγο συμμετείχε ενεργά στις πολιτικές διαδικασίες που αναπτύχθηκαν και έδειξε λαϊκή υποστήριξη στην Επανάσταση στην εκπλήρωση καθηκόντων μεγάλης σημασίας για το έθνος.

Η επαρχία παρουσιάζει ευνοϊκά αποτελέσματα στο Πρόγραμμα Εδαφικής Αυτάρκειας, συμμορφώνεται με σχέδια φύτευσης για διάφορες καλλιέργειες και διατηρεί σταθερότητα στη διανομή του.

Ξεχωρίζει στις συμβάσεις προϊόντων Αστικής, Προαστιακής και Οικογενειακής Γεωργίας, υπερβαίνει το σχέδιο εμπορικής κυκλοφορίας λιανικής και εμφανίζει θετικούς δείκτες στην ορθολογική χρήση της ενέργειας.

Αντικατοπτρίζει ενθαρρυντικά επιτεύγματα σε προγράμματα ευρείας κοινωνικής εμβέλειας που σχετίζονται με την εκπαίδευση, την υγεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, καθώς και στον ψηφιακό μετασχηματισμό και σε υπηρεσίες και διαδικασίες για τον πληθυσμό μέσω της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Μονκάδα, 26 Ιούλη 1953: Οι τουφεκιές που σήμαναν την ημ. λήξης της εκμετάλλευσης και άνοιξαν το δρόμο προς τον σοσιαλισμό

Το Πολιτικό Γραφείο αποφάσισε επίσης να χορηγήσει καθεστώς ειδικής μνείας στις επαρχίες Cienfuegos και Sancti Spíritus, λόγω της σταθερότητας και της προόδου τους στα κύρια καθήκοντα. Ομοίως, αναγνώρισε τα αποτελέσματα σε αυτήν την περίοδο των επαρχιών Ciego de Ávila και Matanzas.

Η καλή απόδοση αυτών των περιοχών δεν σημαίνει, σε καμία περίπτωση, ότι δεν υπάρχουν προβλήματα σε αυτά, αλλά διακρίνονται από τον τρόπο που τα αντιμετωπίζουν με στόχο να τα ξεπεράσουν και να προχωρήσουν, μπροστά και στις περίπλοκες συνθήκες που αντιμετωπίζει η χώρα.

Ο εορτασμός της 70ης επετείου από την επίθεση στους στρατώνες Moncada και Carlos Manuel de Céspedes αποτελεί ορόσημο για την ιστορική συνέχεια της κουβανικής επανάστασης. «Αποτίοντας φόρο τιμής στην Εκατονταετή Γενιά και στο κατόρθωμα της 26ης Ιουλίου, επιβεβαιώνουμε την ανυποχώρητη απόφαση να συνεχίσουμε να σφυρηλατούμε την ενότητα στις ιδέες του Martí και του Fidel, για να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια».

Ατέχνως Καλές Διακοπές