Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μελών της γραμματείας προσφύγων και μεταναστών του ΠΑΜΕ έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, πραγματοποίησαν μέλη της γραμματείας Προσφύγων και Μεταναστών του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο δράσεων για την “Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων” .

Αντιπροσωπεία της γραμματείας συναντήθηκε με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα, ωστόσο όπως επισημαίνουν τα μέλη του ΠΑΜΕ, “δεν πήραμε καμία απάντηση από την κυβέρνηση, από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, πάνω στα αιτήματα που θέσαμε για ανακούφιση των μεταναστών και των προσφύγων, κυρίως των εγκλωβισμένων στα νησιά, που ζουν κάτω από απαράδεκτες συνθήκες”.

Στη συνέχεια, το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ, Βασίλης Σταμούλης, υπογράμμισε ότι “υπάρχουν σημαντικά ζητήματα που η κυβέρνηση δεν δίνει καμία απάντηση όπως για τους μετανάστες-εργάτες που ζουν και δουλεύουν για χρόνια στην Ελλάδα.

Καταλήγοντας ο κ. Σταμούλης συμπλήρωσε ότι “με κοινή δράση και ταξική ενότητα, Έλληνες και μετανάστες εργάτες, μπορούμε να βάλουμε φραγμό στην άγρια εκμετάλλευση, να αντιμετωπίσουμε τον ρατσισμό και τον εθνικισμό, να ανατρέψουμε αυτή τη βαρβαρότητα, τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής που οδηγεί στη μετανάστευση, την προσφυγιά και τους πολέμους”.