Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Η Αστυνομία συνέλαβε εκπαιδευτικούς επειδή κατήγγειλαν απόλυση εγκύου εργαζόμενης

Τη σύλ­λη­ψη της πρό­ε­δρου και του αντι­πρό­ε­δρου A΄ ΕΛΜΕ Θεσ­σα­λο­νί­κης, επει­δή το ΔΣ της ΕΛΜΕ, στις 6 Μάρ­τη, εξέ­δω­σε ψήφι­σμα συμπα­ρά­στα­σης σε απο­λυ­μέ­νη έγκυο εργα­ζό­με­νη σε ιδιω­τι­κή εται­ρία με έδρα την Αθή­να, καταγ­γέλ­λει με ανα­κοί­νω­ση της η Πανελ­λα­δι­κή Γραμ­μα­τεία Εκπαι­δευ­τι­κών του ΠΑΜΕ.

Σύμ­φω­να με την ανα­κοί­νω­ση, η σύλ­λη­ψη των δύο συν­δι­κα­λι­στών έγι­νε στο πλαί­σιο της δια­δι­κα­σί­ας του αυτο­φώ­ρου που διέ­τα­ξε ο Εισαγ­γε­λέ­ας. Το έγκλη­μα των συν­δι­κα­λι­στών της Α’ ΕΛΜΕ είναι ότι εξέ­δω­σαν ψήφι­σμα κατα­δί­κης της εργο­δο­σί­ας της εται­ρεί­ας VresNET (εται­ρεία τηλε­φω­νι­κού κατα­λό­γου), η οποία προ­χώ­ρη­σε στην από­λυ­ση εργα­ζό­με­νης που βρί­σκο­νταν στον έβδο­μο μήνα εγκυ­μο­σύ­νης και στην συνέ­χεια απέ­λυ­σε τρεις ακό­μα συνα­δέλ­φους της που τόλ­μη­σαν να την υπερασπιστούν.

Στη συνέ­χεια υπέ­βα­λε μήνυ­ση στην απο­λυ­μέ­νη και σε όσους κατήγ­γει­λαν την αυθαι­ρε­σία της εργοδοσίας.

Ερω­τη­μα­τι­κά γεν­νά η σπου­δή της εισαγ­γε­λί­ας να κινή­σει τη δια­δι­κα­σία του αυτο­φώ­ρου και να δια­τά­ξει την άμε­ση σύλ­λη­ψη των συνδικαλιστών.

Στο πλευ­ρό των συλ­λη­φθέ­ντων που κρα­τή­θη­καν για ώρες στο ΑΤ Τού­μπας, βρέ­θη­κε ο βου­λευ­τής του ΚΚΕ Γιάν­νης Δελής, ο οποί­ος πραγ­μα­το­ποί­η­σε παρέμ­βα­ση στον Διοι­κη­τή του ΑΤ, αλλά και συνά­δελ­φοί τους εκπαι­δευ­τι­κοί, συν­δι­κα­λι­στές και εργα­ζό­με­νοι άλλων κλά­δων απαι­τώ­ντας την άμε­ση απε­λευ­θέ­ρω­σή τους, η οποία και έγι­νε μετά από ώρες κράτησης.

Καταγγελία της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ

Η Πανελ­λα­δι­κή Γραμ­μα­τεία Εκπαι­δευ­τι­κών του ΠΑΜΕ καταγ­γέλ­λει τις συλ­λή­ψεις, τονί­ζο­ντας ότι «μετά τα ΜΑΤ, τις απα­γο­ρεύ­σεις, τώρα ποι­νι­κο­ποιεί­ται και η έκφρα­ση αλλη­λεγ­γύ­ης. Ο αυταρ­χι­κός κατή­φο­ρος της κυβέρ­νη­σης και των εργο­δο­τών δεν θα περά­σει. Απαι­τού­με εδώ και τώρα να αφε­θούν ελεύ­θε­ροι και να απαλ­λα­γούν από κάθε κατηγορία.

Η αλλη­λεγ­γύη είναι το όπλο μας.

Καλού­με όλες τις ΕΛΜΕ και τους Συλ­λό­γους ΠΕ να κατα­δι­κά­σουν τον αντι­λαϊ­κό και αυταρ­χι­κό κατή­φο­ρο της κυβέρνησης».

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Η Οργά­νω­ση Περιο­χής Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας του ΚΚΕ καταγ­γέλ­λει τη σύλ­λη­ψη της προ­έ­δρου και του αντι­προ­έ­δρου του ΔΣ της Α’ ΕΛΜΕ Θεσ­σα­λο­νί­κης με τη δια­δι­κα­σία του αυτο­φώ­ρου, επει­δή κατήγ­γει­λαν με από­φα­ση του ΔΣ την από­λυ­ση εγκύ­ου εργα­ζό­με­νης σε ιδιω­τι­κή εται­ρεία. Μηνυ­τής είναι ο εργο­δό­της της απολυμένης.

Από την πρώ­τη στιγ­μή βρέ­θη­κε στο πλευ­ρό τους αντι­προ­σω­πεία της Κομ­μα­τι­κής Οργά­νω­σης του ΚΚΕ, με επι­κε­φα­λής το βου­λευ­τή Γιάν­νη Δελή, ο οποί­ος τόνι­σε στον αστυ­νο­μι­κό διοι­κη­τή ότι είναι απα­ρά­δε­κτη η σύλ­λη­ψη και κρά­τη­ση των συν­δι­κα­λι­στών και απαί­τη­σε την άμε­ση απε­λευ­θέ­ρω­σή τους.

Η ενέρ­γεια αυτή απο­τε­λεί προ­σπά­θεια εκφο­βι­σμού και κατα­στο­λής της δρά­σης των εργα­τι­κών σωμα­τεί­ων που υπε­ρα­σπί­ζο­νται τα εργα­τι­κά δικαιώ­μα­τα. Ο αυταρ­χι­σμός της κυβέρ­νη­σης και των εργο­δο­τών δεν έχει τέλος. Μετά τις απει­λές, τις απα­γο­ρεύ­σεις και τα ΜΑΤ, διώ­κε­ται ακό­μα και η αλλη­λεγ­γύη ανά­με­σα σε εργαζόμενους.

Η αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή πάει χέρι χέρι με την έντα­ση της κατα­στο­λής. Απέ­να­ντι στα κρού­σμα­τα αυταρ­χι­σμού και τρο­μο­κρά­τη­σης οι εργα­ζό­με­νοι να αντι­τά­ξουν τον οργα­νω­μέ­νο συλ­λο­γι­κό αγώνα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο