Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συμβολική κατάληψη της ΓΣΕΕ από το ΠΑΜΕ

Συμβολική κατάληψη στα γραφεία της ΓΣΕΕ πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα που ανήκουν στο ΠΑΜΕ. Στην κινητοποίηση αυτή προχωρούν αντιδρώντας στην υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις που σημαίνει, συμφωνία με την πολιτική της κυβέρνησης «που οδήγησε στη φτώχεια εργαζόμενους και συνταξιούχους».

PAME1

Στην πρόσοψη του κτιρίου της ΓΣΕΕ, τα μέλη των ομοσπονδιών και συνδικάτων έχουν αναρτήσει γιγαντοπανό που αναγράφει «Αυξήσεις σε μισθούς – Συντάξεις – Συλλογικές Συμβάσεις. Κανείς κάτω από 751 10Ευρώ».

Το ΠΑΜΕ τονίζει στην ανακοίνωσή του:

Την ώρα που τα συνδικάτα (Οικοδόμοι, Τρόφιμα-Ποτά, Ηθοποιοί, Φάρμακο) διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ/ΛΑΕ) υπέγραψαν τη λεγόμενη Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, δηλαδή την πολιτική της Κυβέρνησης, του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών Ενώσεων.

Έτσι υπονομεύουν την διεκδίκηση κλαδικών συμβάσεων εργασίας και οδηγούν χιλιάδες εργαζόμενους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

SUMVASI1

10.00: Έληξε η συμβολική κατάληψη του ΠΑΜΕ στα γραφεία της ΓΣΕΕ. Με αυτήν την κίνηση, τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα που ανήκουν στο ΠΑΜΕ θέλησαν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην υπογραφή της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, σε ένα κείμενο που, όπως υποστηρίζει το ΠΑΜΕ, είναι κατά παραγγελία της κυβέρνησης.

Τα μέλη του ΠΑΜΕ πέταξαν φειγ βολάν, ανήρτησαν πανό στο κτίριο και έγραψαν στην είσοδο “Γενική Συνομοσπονδία Εργοδοτών Ελλάδος” παραφράζοντας το “Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος” που σημαίνουν τα αρχικά ΓΣΕΕ.

Στη συνέχεια, έξω από το κτίριο παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου από τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ όπου τονίστηκε ότι η ΓΣΕΕ υπέγραψε, την ώρα που η κυβέρνηση χτυπάει το δικαίωμα στην απεργία, στη συλλογική οργάνωση και τη δράση.

Επίσης αναφέρθηκε ότι αυτό έγινε τη στιγμή που κλάδοι και Ομοσπονδίες βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με απεργίες.

Επιπλέον, έγινε λόγος για σφιχταγκάλιασμα της ηγεσίας της ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ και τις υπόλοιπες ενώσεις του κεφαλαίου για ένα εθνικό σχέδιο που σημαίνει μεροκάματα φτώχειας των 586 ευρώ.

Τέλος, έγινε κάλεσμα σε συνδικάτα και εργαζόμενους να οργανωθούν σε κάθε τόπο δουλειάς και να πάρουν μέρος ενεργά στις διεκδικήσεις για αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα.