Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σχετικά με την χορήγηση άδειας στο Δ.Κουφοντίνα

Είναι κατοχυρωμένο και αναφαίρετο το δικαίωμα των κρατούμενων στην χορήγηση αδειών. Πρόκειται για δικαίωμα προβλεπόμενο από την σχετική νομοθεσία το οποίο οφείλει να γίνεται σεβαστό χωρίς καμία διάκριση.

Κανένα πολιτικό «παιχνίδι» η σκοπιμότητα δεν χωράει σε τέτοιου είδους περιπτώσεις. Εφόσον ο Δ. Κουφοντίνας δικαιούται την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια, τότε πρέπει να του χορηγηθεί. Αυτό είναι σαφές.

Όπως είναι επίσης σαφές ότι το παραπάνω- αναφαίρετο- δικαίωμα του κρατούμενου δεν πρέπει να σχετίζεται με τις απόψεις και τις δράσεις του. Τα «έργα και οι ημέρες» του Δ.Κουφοντίνα και της «17Ν» είναι γνωστά και σε καμία περίπτωση δεν έχουν σχέση με το οργανωμένο εργατικό-λαϊκό κίνημα. Η ατομική τρομοκρατία, άλλωστε, διαχρονικά αξιοποιούνταν από το ίδιο το αστικό κράτος και τους μηχανισμούς του και στρέφονταν ενάντια στους μαζικούς εργατικούς-λαϊκούς αγώνες.

Η δε προσπάθεια του Δ.Κουφοντίνα και των ομοίων του να παρομοιάσουν τους εαυτούς τους με τους ήρωες πολιτικούς εξόριστους της Μακρονήσου, της Γυάρου και των άλλων τόπων όπου μαρτύρησαν χιλιάδες κομμουνιστές είναι- το λιγότερο- ύβρις.  Με τη δράση τους, τα μέλη της «17Ν» συνέβαλαν στην ενίσχυση της αστικής εξουσίας και στην περαιτέρω θωράκιση των κατασταλτικών μηχανισμών της. Έδρασαν με κουκούλες, στο σκοτάδι. Τι σχέση μπορούν έχουν οι κύριοι αυτοί με τους λαϊκούς αγωνιστές-επαναστάτες του κομμουνιστικού κινήματος της χώρας μας; 

Η συγκυβέρνηση και οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να δώσουν λύση στο θέμα, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία. Οποιαδήποτε πολιτική αντιπαράθεση, τροφοδοτείται και αναπαράγεται μεταξύ κυβέρνησης, ΝΔ- και των όποιων φερέφωνων τους- για το εν λόγω ζήτημα, εξυπηρετεί άλλου είδους σκοπιμότητες.

Ατέχνως