Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τα καραγκιοζιλίκια ενός ακροδεξιού: Απογείωσε το αρχαιοελληνικό κιτς ο Άδωνις Γεωργιάδης

Την γελοιότητα και το αρχαιοελληνικό κιτς σε νέα, σουρεαλιστικά επίπεδα αποφάσισε να απογειώσει ο υπουργός Ανάπτυξης και επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μέσω της σχολής του «Ελληνική Αγωγή».

Ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ και νυν αντιπρόεδρος της ΝΔ φωτογραφήθηκε μάλιστα χαμογελαστός πλάι-πλάι σε άνδρες που φορούσαν… αρχαιοελληνικές στολές, αποδεικνύοντας πως η ακροδεξίλα και η αρχαιοπληξία συνοδεύονται, σχεδόν πάντα, από μπόλικο καραγκιοζιλίκι.

Βέβαια, όταν κάτι τέτοιες γραφικότητες τις έκαναν πριν λίγα χρόνια οι εθνικιστές βορειομακεδόνες του Γκρούεφσκι, ο ελληνικός αστικός Τύπος τους ειρωνεύονταν και μιλούσε για αρχαιόπληκτες ανοησίες. Τώρα, είναι απλά χαριτωμένος «πατριωτισμός» του υπουργού της ΝΔ.

Αντίστοιχα αρχαιοελληνικά καραγκιοζιλίκια εθνικιστών στη Βόρεια Μακεδονία.

Μάλιστα, ο τηλεβιβλιοπώλης-υπουργός και παλαιός θαυμαστής του Παττακού βγήκε να επιτεθεί όσους έκραξαν τα καρναβάλια της «Ελληνικής Αγωγής», κάνοντας λόγο για «συμπλέγματα της Αριστεράς»

Ας μην ανησυχεί ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ, κανένας δεν πρόκειται να του πάρει τα πρωτεία στα καραγκιοζιλίκια και τα συμπλέγματα. Εκεί είναι πρωταθλητής χωρίς αντίπαλο.

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα