Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τα νεαρά αστέρια του φετινού Μουντιάλ – Ποιοι θα κλέψουν την παράσταση;

Σε κάθε μεγάλη διοργάνωση υπάρχουν παίκτες που ξεχωρίζουν. Ποιοι αναμένεται να κλέψουν φέτος την παράσταση στα γήπεδα της Ρωσίας; Μια ματιά στα μεγάλα φαβορί.

Σαρντάρ Αζμούν – Ο Ιρανός Μέσι

mudial2
Αν κρίνει κανείς από τα στατιστικά στοιχεία, ο Ιρανός είναι ήδη μεγάλος σταρ αφού έχει πετύχει 22 γκολ σε μόλις 30 συμμετοχές με τη φανέλα του Ιράν. Αγωνίζεται στη ρωσική Ρουμπίν Καζάν. Μέχρι στιγμής είχε την ευκαιρία να ξεδιπλώσει το ταλέντο του μόνο έναντι δευτεροκλασάτων ή τριτοκλασάτων αντιπάλων. Ίσως το Μουντιάλ της Ρωσίας να είναι τώρα η μεγάλη του ευκαιρία.

Γκάμπριελ Χέσους ή «νέος Νεϊμάρ»

mudial3
Τον γνωρίζουμε από τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, όπου η Βραζιλία επιβλήθηκε της Γερμανίας και σήκωσε το τρόπαιο. Ο μεσοεπιθετικός αγωνίζεται στην Manchester City. Η μεταγραφική «αξία» του 21χρονου υπολογίζεται στα 70 εκατομμύρια ευρώ.

Ροντρίγκο Μπετανκούρ

mudial4
Πριν από οκτώ χρόνια ένας άλλος Ουρουγουανός έκλεβε την παράσταση σε Μουντιάλ. Το 2010 ο Ντιέγκο Φορλάν ήταν ο καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης. Για να φτάσει σε αυτό το σημείο ο 20χρονος Ροντρίγκο Μπετανκούρ έχει ακόμη δρόμο μπροστά του. Ο παίκτης της Γιουβέντους όμως έχει σίγουρα τις δυνατότητες.

Τζιοβάνι Λο Σέλσο

mudial5
Ο 22χρονος δεν είναι μεν βασικός στην Εθνική Αργεντινής. Με τη φανέλα της Παρί Σεν Ζερμέν όμως έχει δείξει επανειλημμένως το ταλέντο του.

Αντρίγια Ζίβκοβιτς

mudial6
Με μόλις 1,69 μ. ύψος ο 22χρονος Σέρβος διακρίνεται για την ταχύτητα και την τεχνική του. Αγωνίζεται ως μεσοεπιθετικός στη Μπενφίκα.

Χουάνγκ Χι Τσαν

mudial7
Ο 22χρονος Χουάνγκ Χι Τσαν αγωνίζεται ως επιθετικός στην Σάλτσμπουργκ. Πολλοί θεωρούν ότι είναι απλά θέμα χρόνου μέχρι να τον δούμε στα μεγάλα γήπεδα. Ίσως μετά το Μουντιάλ.

Πιότρ Ζιελίνσκι

mudial8
Ο 24χρονος Πολωνός αγωνίζεται στη Νάπολι. Θεωρείται ένας ολοκληρωμένος παίκτης. Στην Εθνική όμως είναι δύσκολο να διαπρέψει δίπλα στο φαινόμενο Λεβαντόφσκι.

Αλεξάντρ Γκολοβίν

mudial9
Ο νεαρός μέσος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας μετρά 20 συμμετοχές με τη φανέλα της Εθνικής Ρωσίας. Σε περίπτωση που αντέξει την πίεση που ασκείται σε κάθε οικοδεσπότη, δεν αποκλείεται να είναι ένας από τους παίκτες που θα ξεχωρίσουν στο φετινό Μουντιάλ.

Ματέο Κόβατσιτς

mudial10
Το μεγάλο του ίνδαλμα είναι παράλληλα και το μεγάλο του πρόβλημα. Τόσο στην Εθνική Κροατίας όσο και στη Ρεάλ έχει δίπλα και απέναντί του τον εξαιρετικό Λούκα Μόντριτς. Παρόλα αυτά μετρά στα 23 του μόλις χρόνια πάνω από 100 συμμετοχές με τη φανέλα της Βασίλισσας.

Τίμο Βέρνερ

mudial11
Συγκρατήστε και αυτό το όνομα. Αν και προς το παρόν περνά μια κακή φάση, ο 22χρονος επιθετικός της Λειψίας εξακολουθεί να θεωρείται παιδί-θαύμα του γερμανικού ποδοσφαίρου και δεν αποκλείεται να γίνει το μεγάλο αστέρι του Μουντιάλ.

Πηγή: Deutsche Welle