Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τηλεφωνική πληρωμή λογαριασμών ΔΕΗ στο 11770 – Επιβαρύνεται ο καταναλωτης με το κόστος της κλήσης;

Τηλεφωνική πληρωμή λογαριασμών στο 11770 καθιέρωσε από σήμερα η ΔΕΗ προκειμένου να διευκολύνει τους καταναλωτές για να μη βγαίνουν από το σπίτι, λόγω της πανδημίας.

Η διαδικασία είναι ως εξής: Με τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής, που αναγράφεται στο λογαριασμό τους και τον αριθμό της χρεωστικής ή πιστωτικής τους κάρτας εξυπηρετούνται από το εξειδικευμένο προσωπικό της ΔΕΗ με απόλυτη ασφάλεια.

Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαιτούνται ελάχιστα λεπτά, ενώ δεν θα τους ζητηθεί κανένας επιπλέον κωδικός (pin κλπ.).

Η τηλεφωνική πληρωμή μέσω του 11770 είναι διαθέσιμη καθημερινά από τις 9.00 έως τις 17.00, ενώ κατ’ εξαίρεση και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών θα λειτουργήσει τόσο αύριο, Μ. Παρασκευή 17 Απρίλη, όσο και τη Δευτέρα του Πάσχα, 20 Απρίλη.

Δε διευκρινίζεται όμως το κόστος της κλήσης. Μέχρι πρότεινοςοι καταναλωτές που χρησιμοποιούσαν τον πενταψήφιο αριθμό για άλλες υπηρεσίες έβλεπαν τους λογαριασμούς τηλεφώνου «φουσκωμένους» δεδομένου τουυψηλού κόστους χρήσης της γραμμής και της μεγάλης αναμονής.