Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Της Δούρου, της ξετσιπωσιάς και του… Βαλεντίνου

Γράφει ο Στέλιος Κανάκης //

Μέρα που ‘ναι (των χαζοχαρούμενων) σήμερα κι η Ρένα Δούρου, αυτό το απαύγασμα ευφυΐας, πολιτικού ήθους και “αγωνιστικότητας” την τιμά με τον δέοντα τρόπο. Η περιφερειάρχισσα των 150 εκατ. ευρώ δώρο στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και της ανήκουστης αδιαφορίας και της ασύλληπτης εγκληματικής ευθύνης για τους νεκρούς στη Μάνδρα και στο Μάτι. Η ελαφριά τη σκέψη Ρένα μας που «είναι Ζυγός και ζεύξη Ήλιου και Σελήνης», τουτέστιν παλιοπλάστιγγα, κοτσάρει ένα κολάζ φιλιών όπου να και η Περιστέρα μας μετά του πρωθυπουργού της περήφανης, αυτής χώρας. Και σχολιάζει:

«Αγίου Βαλεντίνου και όλοι και όλες δικαιούμαστε μια βουτιά στο μελό. Και στο φιλί. Γιατί το φιλί γεννιέται πέρα από τα όρια των κοινωνικών συμβάσεων, του φύλου, της θρησκείας. “Δεν σβήνει ποτέ” γράφει ο Μπαλζάκ. Και σφραγίζει ανεξίτηλα. Καλά φιλιά σε όλους & όλες όπως τα θέλουν!».

Το εντυπωσιακό εδώ δεν είναι η παρέμβασή της αυτή καθεαυτή αλλά η ευτελιστική κατάχρηση του… Μπαλζάκ, για να μην πω και η γνώση της ύπαρξής του.

Κι όπως λέει και γνωστός “ορεσίβιος” φίλος μου, για όλους αυτούς που ανέδειξαν τέτοια «φρούτα» (να με συμπαθάτε, δεν βρήκα κάτι λιγότερο… βουκολικό):

«Κουκιά τρως, κουκιά… μαρτυράς»!

Λέει όμως και κάτι άλλο ο Μπαλζάκ:

«Όλα φτάνουν στην ώρα τους για εκείνους που ξέρουν να περιμένουν».

_______________________________________________________________________________________________________

Στέλιος Κανάκης Διδάσκει στην επαγγελματική εκπαίδευση και παράλληλα δραστηριοποιείται στο χώρο του βιβλίου. Έχει γράψει, υπό μορφή ημερολογίων τα «Με τη μουσική του κόσμου», «Οι μουσικοί του κόσμου» και «Δώδεκα μήνες συνθέτες».  Επίσης το «Ιερές Βλακείες» Εμπειρία Εκδοτική 1η και 2η έκδοση – Εκδόσεις Εντύποις 3η και 4η και το «Η Αγρία Γραφή» Εκδόσεις ΚΨΜ.
[email protected] Facebook: Stelios Kanakis /ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ