Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών στο 79,45% της επικράτειας

Με βάση τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και με καταμετρημένο το 79,45% προηγείται η ΝΔ με διαφορά 9,45%. από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ποσοστό του ΚΚΕ φτάνει στο 5,50%.

pinakas

Ήταν μια εκλογική διαδικασία η οποία, σύμφωνα με τον ΓΓ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα «πήρε χαρακτηριστικά που παρέπεμπαν σε εθνικές εκλογές (…) το εκλογικό αποτέλεσμα καταγράφει μια ακόμα αντιλαϊκή εναλλαγή μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, δηλαδή μεταξύ των δύο μεγαλύτερων κομμάτων του μεγάλου κεφαλαίου της ΕΕ, του ΝΑΤΟ»

Το ΚΚΕ κράτησε τις δυνάμεις του με τάση ενίσχυσης μέσα σε ένα πλαίσιο πόλωσης, πανταχόθεν επιθέσεων και αντικκομουνισμού.

Η συσπείρωση που πέτυχε σε αυτές τις εκλογές είναι η βάση για τις επόμενες εκλογές

Οι κομμουνιστές δήμαρχοι δίνουν τη μάχη για να μείνουν οι δήμοι στα χέρια του λαού

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων

Όπωςς είπε ο Δ. Κουτσούμπας, “Είναι θετικό ότι το ΚΚΕ παραμένει σταθερή δύναμη για τα λαϊκά συμφέροντα, με τάση αναπλήρωσης των δυνάμεών του” πρόσθεσε.

Ο Δ. Κουτσούμπας στη συνέχεια των δηλώσεών του είπε ότι “φυσικά, δεν υποτιμάμε καθόλου το γεγονός ότι ο συσχετισμός παραμένει πολύ αρνητικός, και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, ότι το εργατικό-λαϊκό κίνημα δεν έχει περάσει ακόμη σε φάση δυναμικής και πιο μαζικής αντεπίθεσης. Έχουμε πλήρη επίγνωση ότι σε πλατιά τμήματα του λαού κυριαρχούν οι μειωμένες απαιτήσεις, η ηττοπάθεια, η μοιρολατρία, ως αποτέλεσμα της αποστράτευσης και μειωμένης συμμετοχής στις διαδικασίες του κινήματος”. (Ολόκληρη η δήλωση του Δ. Κουτσούμπα ΕΔΩ)

pinakas eklogon

pinakas1

pinakas 2

Παρακολουθήστε ΕΔΩ τη ροή των αποτελεσμάτων

.