Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το Ηρώδειο, ο Ρουβάς και η Mercedes: Δεν δόθηκε καμία άδεια λέει το υπουργείο Πολιτισμού

«Συγνώμη» ζήτησε ο τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς μετά τις δικαιολογημένες αντιδράσεις που πρόκαλεσε για την διαφήμιση της Mercedes στο Ηρώδειο.

Με ανάρτησή του (story) στο Instagram, ο τραγουδιστής και παρουσιαστής σημείωσε πως «μια άστοχη προωθητική ανάρτηση στα social media μου, σχετικά με τη συνεργασία μου με εταιρεία, η οποία ουδεμία γνώση είχε. Αμέσως μόλις αντιληφθήκαμε το σφάλμα, η ανάρτηση κατέβηκε καθώς ο σεβασμός στα μνημεία και την πολιτιστική μας κληρονομιά είναι δεδομένος και αναμφισβήτητος. Ζητώ συγγνώμη για την όποια αναστάτωση προκλήθηκε».

Βέβαια, όλο αυτό συνέβη αφού είχε γίνει η φωτογράφιση και μάλιστα χωρίς την άδεια του υπουργείου Πολιτισμού! Σε ανακοίνωση του, μια ολόκληρη μέρα μετά το συμβάν, το υπουργείο έβγαλε ανακοίνωση:

«Σύμφωνα με την ενημέρωση των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η διαφήμιση της Mercedes με τον κ. Σ. Ρουβά δεν έτυχε σχετικής αδειοδότησης. Ως εκ τούτου, η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλεως Αθηνών θα εφαρμόσει τις προβλεπόμενες από τον Ν. 3028/2002 διατάξεις». (Για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.)

Θυμίζουμε ότι το απόγευμα του Σαββάτου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του τραγουδιστή ανέβηκε φωτογραφία με τον ίδιο να διαφημίζει ένα τζιπ της Mercedes στην κεντρική είσοδο του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού. Στο post, που έφερε τα αναγκαία διαφημιστικά hashtags, ο Σ. Ρούβας έγραφε πως είναι… «έτοιμος για βόλτα» στην τοποθεσία «Odeon of Herodes Atticus».