Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΚΙΝΑΛ που στήριξε και στηρίζει το δρόμο που τσάκισε τη ζωή μας τρίτη δύναμη;

Γράφει ο Ηρακλής Κακαβάνης //

Κάθε τρεις και λίγο σε όλη την προεκλογική περίοδο, η Φώφη Γεννηματά (πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, πρώην ΠΑΣΟΚ)  κατηγορούσε τον Αλ. Τσίπρα που συγκυβέρνησε με τον ακροδεξιό Π. Καμμένο για «απύθμενο θράσος»… Και σε εμάς έρχεται στο νου κάπως παραλλαγμένη η λαϊκή ρήση «Είπε ο γάιδαρος το γάιδαρο κεφάλα»…

Και ναι μεν ο Αλ. Τσίπρα, μιλούσε «αριστερά» αλλά αποδείχτηκε επιΔΕΞΙΟΣ στην εφαρμογή της πιο βάρβαρης πολιτικής σε βάρος του λαού, όμως δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να βαδίσει στα χνάρια του κόμματος της κ. Γεννηματά:

  • Το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ), από κοινού με το ακροδεξιό ΛΑΟΣ, ψήφισε το 1ο Μνημόνιο το Μάη του 2010.
  • Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ (ΚΙΝΑΛ), από κοινού με το ακροδεξιό ΛΑΟΣ, ψήφισαν το 2ο Μνημόνιο το Φλεβάρη του 2012.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ), από κοινού με τους ΑΝΕΛ και το Ποτάμι, ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο στις 13 Αυγούστου 2015.

Η δε κ. Γεννηματά διατέλεσε:

  • Υφυπουργός της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου το 2009
  • Αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Παπαδήμου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ) το 2011 και λίγο αργότερα εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ
  • Υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά το 2013, στον πρώτο ανασχηματισμό (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, το 2012)

Η κ. Γεννηματά και το κόμμα της, που ανήκουν σε όσους στήριξαν και  στηρίζουν το δρόμο που μας έφερε έως εδώ (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ ), με το ξελάσπωμα της πολιτικής τους και της στάσης τους από το ΣΥΡΙΖΑ, αποθρασυμένη διεκδικεί ρόλο για την επόμενη ημέρα για τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Όχι μόνο δεν αμφισβητεί τίποτα από όλα όσα η ίδια και το Κόμμα της συνδιαμόρφωσε (Τα 3 μνημόνια, τους μηχανισμούς εποπτείας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τη “θηλιά” δεσμεύσεων μέχρι το 2060, τη βαθύτερη εμπλοκή στους δολοφονικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ, συνολικά τις απαιτήσεις των καπιταλιστών) δεν έπαψε ούτε στιγμή στην προεκλογική περίοδο να διαφημίζει πόσο χρήσιμη θα είναι για κυβερνήσεις που θα υπηρετούν τις ανάγκες του κεφαλαίου και αν χρειαστεί θα δώσει, όπως έχει δηλώσει, ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Αποθρασύνθηκε το ΚΙΝΑΛ από το αποτέλεσμα των εκλογών και με «απύθμενο θράσος» διεκδικεί την ψήφο μας.

Θα αναδείξουμε το ΚΙΝΑΛ που στήριξε όλα τα μνημόνια (με ακροδεξιούς) και θα στηρίξει κάθε αντιλαϊκό μέτρο και στο μέλλον αν χρειαστεί, τρίτο κόμμα στη Βουλή; Ψήφισε και όποτε θα το χρειαστεί θα ξαναψηφίσει σε βάρος των δικαιωμάτων, των αναγκών μας, της ζωής μας.

Θα επιλέξουμε μία από τα ίδια ή θα προτάξουμε τις δικές μας ανάγκες και θα στηρίξουμε το ΚΚΕ, το μόνο κόμμα που αταλάντευτα, με όση δύναμη είχε, σε όλους τους χώρους αντιπάλεψε τα μνημόνια, υπερασπίστηκε τα δικαιώματά μας, έφερε και φέρνει σε πρώτο πλάνο τις ανάγκες μας.

Και επειδή και η 8 Ιουλίου θα είναι μια δύσκολη ημέρα, χρειαζόμαστε δυνατό ΚΚΕ.

Τώρα ψηφίζουμε εμείς, και ρίχνουμε στην κάλπη ΚΚΕ. Τρίτη δύναμη το ΚΚΕ, για να λάβουν το μήνυμα ότι δεν μπορούν να μας εξαπατούν.