Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το κράτος-δολοφόνος Ισραήλ σκοτώνει για δεύτερη φορά τον Ιμπραήμ Αμπού Τουράγια

Ο ισραηλινός στρατός για δεύτερη φορά σκοτώνει τον 29χρονο Παλαιστίνιο καθηλωμένο σε αναπηρική καρέκλα Ιμπραήμ Αμπού Τουράγια, ο οποίος σκοτώθηκε ενώ συμμετείχε σε διαδηλώσεις κατά της αναγνώρισης από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ. Είχε χάσει τα δύο πόδια του το 2008 στη διάρκεια ισραηλινής επίθεσης στη λωρίδα της Γάζας.

Ο ισραηλινός στρατός  με την σημερινή ανακοίνωση ότι αρχίζει έρευνα για τον θάνατο του Ιμπραήμ Αμπού Τουράγια,  ο οποίος σκοτώθηκε με σφαίρες στη Γάζα στη διάρκεια συγκρούσεων στις 15 Δεκεμβρίου, υποστηρίζει ότι σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα που διεξήγαγε ο στρατός, είναι «αδύνατο να προσδιορισθεί αν ο Αμπού Τουράγια επλήγη από τα μέσα καταστολής των ταραχών ή τι προκάλεσε τον θάνατό του».

Όμως «κανένα ηθικό ή επαγγελματικό λάθος δεν εντοπίσθηκε» και ο στρατός επέδειξε «αυτοσυγκράτηση στη χρήση ισχύος», σύμφωνα πάντα με τον ισραηλινό στρατό στρατό που μέχρι χτες, από τις 6 Δεκεμβρίου, είχε δολοφονήσει 14, με τελευταίο του θύμα τον 17χρονο Παλαιστίνιο

Σύμφωνα με τον παλαιστίνιο υπουργό Υγείας στη λωρίδα της Γάζας, ο Ιμπραήμ Αμπού Τουράγια σκοτώθηκε με μια ισραηλινή σφαίρα στο κεφάλι.

«Για να εξετασθεί αυτή η υπόθεση, περιλαμβανομένων των πληροφοριών που συγκεντρώθηκαν από οργανώσεις που επιχειρούν στη λωρίδα της Γάζας, ο στρατός αποφάσισε πως οι συνθήκες του θανάτου του Ιμπραήμ Αμπού Τουράγια θα εξετασθούν στο πλαίσιο στρατιωτικής έρευνας», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

Τα τελευταία χρόνια ο Τουράγια εικονιζόταν επανειλημμένα σε φωτογραφίες του Γαλλικού Πρακτορείου να συμμετέχει σε διαδηλώσεις.

Σε ένα βίντεο που μεταδόθηκε την ημέρα του θανάτου του, εμφανίζεται να κρατάει μια παλαιστινιακή σημαία και να κάνει το σήμα της νίκης προς την κατεύθυνση ισραηλινών στρατιωτών από την άλλη πλευρά του συνόρου που χωρίζει τη λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ.

Στις 19 Δεκεμβρίου, ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα Ζέιντ Ράαντ αλ-Χουσέιν είχε εκφράσει σοκ για τον θάνατό του και είχε ζητήσει να διεξαχθεί «μια αμερόληπτη και ανεξάρτητη έρευνα».

Πρώτα οι Ισραηλινοί του έκοψαν τα πόδια, μετά τον σκότωσαν με μια σφαίρα στο κεφάλι… (Βίντεο – σκληρές σκηνές)