Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πρώτα οι Ισραηλινοί του έκοψαν τα πόδια, μετά τον σκότωσαν με μια σφαίρα στο κεφάλι… (Βίντεο — σκληρές σκηνές)

O Ιμπρα­χίμ Άμπου Του­ρά­για, 29 ετών είχε χάσει χάσει και τα δύο πόδια του σε μια αερο­πο­ρι­κή επι­δρο­μή των ισραη­λι­νών δυνά­με­ων στη Γάζα, το 2008. Τίπο­τα όμως δεν τον εμπό­δι­ζε να δια­μαρ­τυ­ρη­θεί για την ισραη­λι­νή κατα­πί­ε­ση στη Γάζα. Δεν έλει­πε από καμιά δια­μαρ­τυ­ρία. Την Παρα­σκευή μια σφαί­ρα από ελεύ­θε­ρο σκο­πευ­τή τον βρή­κε στο κεφά­λι. «Αυτή η γη είναι η γη μας, δεν πρό­κει­ται να εγκα­τα­λεί­ψου­με, η Αμε­ρι­κή πρέ­πει να απο­σύ­ρει τη δήλω­ση που έχει κάνει”, είχε δηλώ­σει μερι­κές μέρες πριν για τη δήλω­ση Τραμπ να ανα­γνω­ρί­σει την Ιερου­σα­λήμ ως πρω­τεύ­ου­σα του Ισραήλ.

gaza

O Ιμπρα­χίμ Άμπου Του­ρά­για είναι ένας από τους τέσ­σε­ρις Παλαι­στί­νιους πυρο­βό­λη­σαν και σκό­τω­σαν ισραη­λι­νοί στρα­τιώ­τες  τις προη­γού­με­νες δύο ημέ­ρες, ενώ τραυ­μά­τι­σαν άλλους 160, με πραγ­μα­τι­κά πυρά, καθώς οι κινη­το­ποι­ή­σεις δια­μαρ­τυ­ρί­ας για την ανα­γνώ­ρι­ση της Ιερου­σα­λήμ ως πρω­τεύ­ου­σας του Ισρα­ήλ μπή­καν στη δεύ­τε­ρη εβδο­μά­δα τους.

Τα περισ­σό­τε­ρα από τα θύμα­τα ανα­φέρ­θη­καν στη Λωρί­δα της Γάζας όπου χιλιά­δες Παλαι­στί­νιοι συγκε­ντρώ­θη­καν και εκτό­ξευαν πέτρες στους Ισραη­λι­νούς στρα­τιώ­τες, από την άλλη πλευ­ρά του συνο­ρια­κού φρά­χτη. Σύμ­φω­να με ιατρι­κές πηγές δύο δια­δη­λω­τές, ο ένας εκ των οποί­ων ήταν καθη­λω­μέ­νος σε ανα­πη­ρι­κό αμα­ξί­διο, σκο­τώ­θη­καν. Οι τραυ­μα­τί­ες φτά­νουν τους 150.

Στην κατε­χό­με­νη Δυτι­κή Όχθη σκο­τώ­θη­καν άλλοι δύο δια­δη­λω­τές και τραυ­μα­τί­στη­καν 10. Ο ένας από τα θύμα­τα ήταν ένας άνδρας που σύμ­φω­να με τις ισραη­λι­νές δυνά­μεις ασφα­λεί­ας μαχαί­ρω­σε προη­γου­μέ­νως έναν αστυ­νο­μι­κό. Αυτό­πτες μάρ­τυ­ρες είπαν στο πρα­κτο­ρείο Reuters ότι ο Παλαι­στί­νιος κρα­τού­σε μαχαί­ρι και ήταν ζωσμέ­νος με κάτι που έμοια­ζε με ζώνη με εκρη­κτι­κά. Ένας Παλαι­στί­νιος για­τρός που βοή­θη­σε στην απο­μά­κρυν­σή του από την περιο­χή δήλω­σε στη συνέ­χεια ότι τα εκρη­κτι­κά ήταν ψεύτικα.

Το βίντεο από την εν ψυχρώ δολοφονία

Σύμ­φω­να με την ισραη­λι­νή αστυ­νο­μία, χτες Σάβ­βα­το περί­που 3.500 Παλαι­στί­νιοι δια­δή­λω­σαν κοντά στον μεθο­ρια­κό φρά­χτη στη Λωρί­δα της Γάζας.

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο