Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το μέγεθος του 5%

Γράφει ο Γιάννης Βεντούρας //

Όταν ένα κόμμα, μιάς μικρής χώρας, που στις εκλογές συγκεντρώνει ποσοστά γύρω στο 5%, κατορθώνει (μαζί με την διεθνή κατακραυγή που σηκώθηκε) να αναγκάσει την φασιστική και εγκληματική κυβέρνηση του Ισραήλ, να πάρει πίσω την απαγόρευση και να επιτρέψει στην μικρή επαναστάτρια Ahed Tamimi να έρθει στην Ελλάδα και να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, Ε! τότε ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ ΚΟΜΜΑ!

Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (του κόμματος με το 35%), εναγκαλίζεται με τη φασιστική κυβέρνηση του Ισραήλ και αναδεικνύεται ως ο καλύτερος σύμμαχος των δολοφόνων, το ΚΚΕ (μαζί με τους ελεύθερους ανθρώπους όλης της γης) υψώνει το ανάστημά του και αναγκάζοντας την Ισραηλινή κυβέρνηση να ανακαλέσει την απόφασή της, αποδεικνύει ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

Το ΚΚΕ, έναντι των αγωνιζόμενων και καταπιεσμένων λαών του κόσμου, έσωσε την τιμή του Ελληνικού λαού.

Το κόμμα του 5%, έχει στην εποχή μας τεράστιο ειδικό βάρος μέσα στο επαναστατικό κίνημα. Μετά τις αντεπαναστατικές ανατροπές στις σοσιαλιστικές χώρες, κατάφερε να ανασυγκροτηθεί, να ξεκινήσει μια βασανιστική έρευνα για τα αίτια των ανατροπών και να καταλήξει σε μια σειρά συμπεράσματα. Μπορεί να είναι υπερβολή, αλλά πολλοί (εχθροί και φίλοι) θεωρούν ότι οι αγώνες και το ιδεολογικό ατσάλωμα του ΚΚΕ αποτελούν πηγή έμπνευσης και σημείο αναφοράς, στο διεθνές κομμουνιστικό κίνημα.

Διαθέτοντας και αξιοποιώντας ό,τι μέσα διαθέτει (στην Ελλάδα ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση), έχει καταφέρει να δημιουργήσει διαδικασίες για την ανασυγκρότηση του παγκόσμιου κομμουνιστικού κινήματος σε επαναστατική μαρξιστική-λενινιστική βάση. Για το λόγο αυτό έχει κερδίσει τον σεβασμό των αγωνιστών σε ολόκληρο τον κόσμο.

Στην Ελλάδα, οι αντίπαλοί του πολλές φορές αναφέρονται στο μικρό εκλογικό του ποσοστό και προσπαθούν να το ειρωνευτούν.

Λένε ότι με την πολιτική που ακολουθεί δεν θα μπορέσει να ανέβει παραπάνω. Λες και τους έκοψε το ενδιαφέρον για να πάει καλύτερα το ΚΚΕ. Ποιοι; Αυτοί που τόσα χρόνια προσπαθούν να το διαλύσουν.

Λένε ότι για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα φταίει το ΚΚΕ και ότι δεν κάνει τίποτα να αλλάξει τα πράγματα. Ποιοι τα λένε; Μα αυτοί που ανήκουν στο 95% και είναι υπεύθυνοι για τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Στην ουσία όμως το τρέμουν. Αυτοί του 95% φοβούνται το ΚΚΕ του 5%. Όχι επειδή έχει κάποιο ποσοστό το οποίο μπορεί μελλοντικά να μεγαλώσει. Εξάλλου και ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ανάλογα και μικρότερα ποσοστά και βρέθηκε ξαφνικά στην κυβέρνηση, χωρίς να αλλάξει στο παραμικρό η αντιλαϊκή πολιτική.

Τρέμουν για την ιδεολογία του ΚΚΕ, την προσήλωσή του στον επαναστατικό μετασχηματισμό της κοινωνίας, Αυτό τους φοβίζει. Ακόμα και 3% να είχε, πάλι θα το τρέμανε. Εάν άλλαζε λίγο την ιδεολογία του, τότε θα γινόταν το αγαπημένο τους παιδί.

Η αστική τάξη της Ελλάδας έχει μνήμη. Δεν έχει ξεχάσει ότι και στις εκλογές του 1936 πάλι παρόμοιο ποσοστό είχε, γύρω στο 5%. Και παρόλο που η φασιστική δικτατορία του Μεταξά είχε κλείσει στις φυλακές και τις εξορίες ολόκληρη την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, το κόμμα κατάφερε στην κατοχή να συσπειρώσει την πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και να τον οδηγήσει στα πρόθυρα της εξουσίας.

Μόνο που τότε, το ΚΚΕ δεν είχε ξεκάθαρο στόχο την Σοσιαλιστική Επανάσταση.

Τώρα όμως αστοί, βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες και κάθε λογής παράσιτα, με το δίκιο σας τρέμετε το 5% του Κ.Κ.Ε.

Επειδή πραγματικά είναι τεράστιο, πολύ μεγαλύτερο από το υπόλοιπο 95%.

________________________________________________________________________________________________

Ο Γιάννης Γιάννης Βεντούρας είναι οικονομολόγος – συγγραφέας. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959 και σπούδασε στο οικονομικό τμήμα της σχολής ΝΟΕ του ΑΠΘ. Εργάσθηκε σαν οικονομικός διευθυντής και οικονομικός σύμβουλος σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα, μελετώντας από τα «μέσα» το καπιταλιστικό σύστημα. Συμμετέχει ενεργά στο λαϊκό κίνημα.
Είναι εκλεγμένος τοπικός σύμβουλος στον Δήμο Αχαρνών. Διδάσκει δωρεάν Πολιτική Οικονομία στο Λαϊκό Πανεπιστήμιο «Δημήτρης Γληνός».