Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το Μικρό Εθνικό γιορτάζει τα Χριστούγεννα

Φέτος, τις μέρες των εορτών, οι ήρωες των παιδικών παραστάσεων του Μικρού Εθνικού, η «Μόμο», η παρέα της, αλλά και «Τα παιδιά του Γαλάζιου Πλανήτη», μετά την ολοκλήρωση των παραστάσεων, ξεκινούν το «Χριστουγεννιάτικο Σκασιαρχείο». Κρύβονται σε κάθε γωνιά του ιστορικού κτιρίου Τσίλλερ και ετοιμάζουν μοναδικές εκπλήξεις για τους μικρούς τους φίλους. Face painting, γρίφοι, μουσικές, ξεναγήσεις και πολλές ακόμα εκπλήξεις. Οι δράσεις που πραγματοποιούνται συμπεριλαμβάνονται στην τιμή του εισιτηρίου των παραστάσεων.

«Θα βοηθήσεις τη Μόμο να βρει το κλεμμένο αστέρι των Χριστουγέννων; Μπορείς να κάνεις το θλιμμένο βιολί να χαμογελάσει; Μήπως εσύ έχεις τη λύση για τους γρίφους του Μαστροώρα; Θέλεις να ακολουθήσεις τον Τζίτζη σε μια από τις τρελοξεναγήσεις του στο ιστορικό κτίριο Τσίλλερ; Ακούγεται ότι κυκλοφορούν σοφοί, βασιλιάδες αλλά και… καλικάντζαροι στους διαδρόμους του!».

Αναλυτικά το πρόγραμμα κατά τη διάρκεια των εορτών έχει ως εξής:

23 Δεκέμβρη: 16.00: «Μόμο» του Μίχαελ Εντε, Κτίριο Τσίλλερ και 17.00: «Τα παιδιά του Γαλάζιου Πλανήτη»του Αντρι Σνάιρ Μάγκνασον, Κτίριο Τσίλλερ.

26, 27, 28, 29 και 30 Δεκέμβρη και 2, 3, 4, 5 και 6 Γενάρη: 17.00: «Μόμο» και 18.00: «Τα παιδιά του Γαλάζιου Πλανήτη».

Ακόμα, στις 23, 27, 30 Δεκέμβρη και στις 5 και 6 Γενάρη, στο φουαγέ της Σκηνής «Νίκος Κούρκουλος», οι Δημήτρης Προύσαλης και Φίλιππος Πλακιάς θα αφηγούνται λαϊκά χριστουγεννιάτικα παραμύθια