Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Η ξεφτίλα τους δεν έχει πάτο

Γράφει ο Νίκος Μόττας //

Ο σημερινός προπηλακισμός του Γενικού Γραμματέα και βουλευτών του ΚΚΕ από αστυνομικές δυνάμεις έξω από τη Βουλή αποτελεί άλλη μια ένδειξη του αυταρχισμού στον οποίο διολισθαίνει, σταθερά, μέρα με τη μέρα, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ενός αυταρχισμού που πάει χέρι-χέρι με την ολοένα και πιο βάρβαρη πολιτική τους.

Οι ίδιοι που, μόλις λίγα χρόνια πριν, έβγαιναν στα κεραμίδια με το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», είναι οι ίδιοι που τώρα εφαρμόζουν κατά γράμμα την πολιτική των πλειστηριασμών απέναντι στις λαϊκές κατοικίες. Οι ίδιοι που, μόλις λίγα χρόνια πριν, διαμαρτύρονταν για τον αυταρχισμό και τη βία της αστυνομίας, είναι οι ίδιοι που τώρα εντείνουν την κρατική καταστολή, νομοθετώντας μάλιστα υπέρ της αυτεπάγγελτης δίωξης και φυλάκισης όσων επιχειρούν να παρεμποδίσουν τις αθλιότητες τους.

Προκειμένου να υλοποιήσει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου, η κυβέρνηση Τσίπρα δε διστάζει μπροστά σε τίποτα: Ξυλοκοπά χωρίς οίκτο και ρίχνει χημικά σε ηλικιωμένους που διαδηλώνουν για το ασφαλιστικό, απαντά με ΜΑΤ και δακρυγόνα σε φοιτητές που ζητούν σίτιση και στέγαση, τσακίζει με το νόμο του «γκλομπ» τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς, εντείνει την κρατική βία απέναντι στους εργαζόμενους που υπερασπίζονται το αναφαίρετο δικαίωμα στην απεργία.

Σε ένα περίπου μήνα, συμπληρώνονται τρία χρόνια διακυβέρνησης της «πρώτης φοράς αριστερά». Τρία χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων, η κυβέρνηση του Τσίπρα- των «Δραγασάκηδων», των «Σκουρλέτηδων» και των «Κοντονήδων»- αποδείχθηκε ο καλύτερος υπηρέτης της πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου, διαχειριζόμενη την κρίση του συστήματος με στόχο την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Κατάφερε όμως και κάτι ακόμη, εξίσου σημαντικό: Να ξεπεράσει σε πολιτική αθλιότητα, απατεωνιά και ξετσιπωσιά τις αλλήστου μνήμης κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Μέχρι να τους στείλει ο λαός εκεί που τους αρμόζει, δηλαδή στα αζήτητα της ιστορίας, θα συνεχίσουν να αποδεικνύουν αυτό που είναι πλέον σε όλους γνωστό: Πως η ξεφτίλα τους δεν έχει πάτο.

ΚΚΕ: «Ο κατήφορος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει τελειωμό»

________________________________________________________________________________________________________

Νίκος Μόττας Γεννήθηκε το 1984 στη Θεσσαλονίκη. Είναι υποψήφιος διδάκτορας (Phd) Πολιτικής Επιστήμης, Διεθνών Σχέσεων και Ιστορίας. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες από το Πανεπιστήμιο Westminster του Λονδίνου και είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων (Master of Arts) στις διπλωματικές σπουδές (Παρίσι) και στις διεθνείς διπλωματικές σχέσεις (Πανεπιστήμιο Τελ Αβίβ). Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνόφωνα και ξενόγλωσσα μέσα.