Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Φαρ Ουέστ» η Αθήνα: Πυροβολισμοί σε Πατήσια και Αγίους Αναργύρους με δύο νεκρούς

Δύο νεκροί και τέσσερις τραυματίες είναι ο απολογισμός αιματηρών περιστατικών που συνέβησαν σε Πατήσια και Αγίους Αναργύρους και τα οποία φαίνεται να συνδέονται μεταξύ τους.

Το πρώτο επεισόδιο σημειώθηκε στις 9:30 το βράδυ στη συμβολή των οδών Γεωργίου Νάζου και Κουρτίδου στα Κάτω Πατήσια, όταν σύμφωνα με την Αστυνομία, υπήρξε συμπλοκή ανάμεσα σε επτά άτομα για άγνωστη αιτία.

Υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να τραυματιστεί σοβαρά, να μεταφερθεί στην Παμμακάριστο όπου και υπέκυψε στα τραύματά του.

Λίγη ώρα αργότερα, αιματηρό ένοπλο επεισόδιο σημειώθηκε στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στους Αγίους Αναργύρους που τελικά συνδέεται με το συμβάν στα Κάτω Πατήσια.

Αναλυτικότερα, εμπλεκόμενος στη συμπλοκή στα Κάτω Πατήσια απείλησε οδηγό με όπλο και του έκλεψε το αυτοκίνητό του με το οποίο διέφυγε, αναζητώντας καταφύγιο σε μπαρ στους Αγίους Αναργύρους.

Αστυνομικοί που τον αναζητούσαν τον εντόπισαν μέσω του αυτοκινήτου. Εκείνος τους αντιλήφθηκε και ακολούθησε καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός και να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί.

Αλήθειες και ψέματα για το λιμό στην Ουκρανία, Νίκος Μόττας