Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»: Αποχαιρετά τον σπουδαίο ηθοποιό Κώστα Καζάκο

Η είδηση του φευγιού του μεγάλου μας ηθοποιού και σκηνοθέτη Κώστα Καζάκου βρήκε την ΚΝΕ να προετοιμάζει τις εκδηλώσεις του 48ου Φεστιβάλ της σε όλη την Ελλάδα.

Ο δικός μας Κώστας όμως δεν θα μπορούσε να λείψει από το Φεστιβάλ. Το έργο του, η βραχνή μεστή φωνή του που συντρόφεψε για πολλά χρόνια χιλιάδες νέους και νέες που είχαν την ευκαιρία να τον παρακολουθήσουν με μια από τις πολλές παρουσίες του στις σκηνές του Φεστιβάλ, η μορφή του, του καλλιτέχνη που τάχθηκε με τον λαό και τους αγώνες του, ο εγκάρδιος, γνήσιος χαιρετισμός τους στους συντρόφους του στην ΚΝΕ, η υψωμένη γροθιά του μαζί με χιλιάδες άλλες, εκεί, το Σάββατο, μετά την ομιλία στο πάρκο Τρίτση…

Όλα θα είναι στη θέση τους, όπως πρέπει.

Οι φετινές εκδηλώσεις των Φεστιβάλ της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα θα είναι κατάμεστες από νέους και νέες που θα αισθάνονται -παίρνοντας μέρος σε αυτές- «γεμάτοι, χρήσιμοι και περήφανοι», όπως χαρακτηριστικά δήλωνε ο Κώστας Καζάκος.

Στη φωτογραφία προσωπογραφία του Κώστα Καζάκου που ζωγράφισαν μέλη της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη, για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ, που ανοίγει τις πύλες του αύριο.

902.gr

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα