Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας – Δείτε το tweet του Γιούνκερ

«Ήμουν φίλος της Ελλάδας όταν η Ελλάδα είχε λίγους φίλους. Και θα παραμείνω φίλος της Ελλάδας» δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκερ μετά την αναγόρευσή του σε επίτιμο Διδάκτωρ Νομικής Σχολής ΑΠΘ. Ή αλλιώς το θράσος και η υποκρισία αυτών που ματώσαν το λαό, τον έριξαν στη φτώχεια και στην εξαθλίωση να παρουσιάζονται ως φίλοι.

Ποιος είναι ο Γιουνκερ; «Ένας γνήσιος εκπρόσωπος μιας ιμπεριαλιστικής ένωσης κρατών, εχθρικής προς τα δικαιώματα των εργαζομένων και σταθερά στο πλευρό του μεγάλου κεφαλαίου

(…)

Η ΕΕ έχει πρωτοστατήσει στην επίθεση κατά των δικαιωμάτων των λαών όλης της Ευρώπης, στη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, όλων των ασφαλιστικών και συνολικά των κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νεολαίας στα κράτη – μέλη. Είναι η ένωση που προωθεί τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, τις επεμβάσεις και τους πολέμους όπου γης, μαζί με την δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ, από τη Γιουγκοσλαβία μέχρι το κέρας της Αφρικής, από τη Λιβύη και την Αίγυπτο μέχρι τη στήριξη της φασιστικής κυβέρνησης της Ουκρανίας» (Από την ανακοίνωση του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης).

Στος δε πανεπιστημιακούς που πήραν την απόφαση να τιμήσουν τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τους αφιερώνουμε το δίστιχο του Κώστα Βάρναλη:

Και συ, τσούλα των δήμιων, Επιστήμη,
της Αλήθειας εσχάτη τεφροδόχα,

 

Ανεπιθύμητος από φοιτητές και εργαζόμενους στο ΑΠΘ ο Γιούνκερ