Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χίος: Ύβρεις και τραμπουκισμοί από ομάδα φασιστοειδών στο δημοτικό συμβούλιο

Να δημιουργήσει κλίμα έντασης και φανατισμού επιχείρησε χθες ομάδα ακροδεξιών κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Χίου. Οι παρευρισκόμενοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα όταν ο εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο «Πρωτοβουλία για τη Χίο» Γεώργιος Τσάκος παρενέβη απο μικροφώνου και χαρακτήρισε πρόσφυγες και μετανάστες με τον προσβλητικό χαρακτηρισμό «λαθρομετανάστες».

Ο προκλητικός δημοτικός σύμβουλος, που το τελευταίο διάστημα έχει προβεί σε σειρά ρατσιστικών-ξενοφοβικών δηλώσεων, παρενέβη «διορθώνοντας» την τοποθέτηση του παριστάμενου υπουργού μεταναστατευτικής πολιτικής Βίτσα που συνέκρινε τους οικονομικούς μετανάστες της δεκαετίας του ’90 με το παρόν προσφυγικό κύμα. 

Η αναφορά του Τσάκου σε «λαθρομετανάστες» προκάλεσε την παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Μάρκου Σκούφαλου ο οποίος σημείωσε πως τα φασιστοειδή δεν θα κάνουν κουμάντο στο συμβούλιο του δήμου. Τότε μερίδα των παρευρισκόμενων ξέσπασε σε ύβρεις και αποδοκιμασίες αποδεικνύοντας ότι ο λόγος της ύπαρξης τους στην συνεδρίαση του συμβουλίου ήταν η δημιουργία έντασης και κλίματος εκφοβισμού. 

Σημειώνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μάρκος Σκούφαλος ορθώνει το ανάστημα του σε ομάδες ακροδεξιών που, φορώντας τη μάσκα των «αγανακτισμένων πολιτών», σκορπούν ρατσιστικό δηλητήριο στην κοινωνία του νησιού. Προς ημερών, με αφορμή τις αντιδράσεις κάποιων ενάντια στην ένταξη προσφυγόπουλων στα σχολεία της Χίου, ο Μ.Σκούφαλος, με την ιδιότητα του διευθυντή του 11ου Δημοτικού Σχολείου, είχε δώσει ηχηρή απάντηση στις σκοταδιστικές, ρατσιστικές αντιλήψεις που σπέρνει η αυτοαποκαλούμενη «Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα».

Τέλος, όπως φαίνεται, τόσο στη Χίο όσο και στη Λέσβο γίνεται μια συστηματική προσπάθεια να καλλιεργηθεί ο ρατσισμός, το μίσος και η ξενοφοβία. Προσπάθεια που έχει συγκεκριμένο καθοδηγητικό κέντρο.

Μ. Σκούφαλος, «έξω από τα δόντια», για το δηλητήριο ρατσισμού και ξενοφοβίας που σπέρνει η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα