Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΝΕ: Η αντιπαράθεση της κοσμητείας της Φιλοσοφικής και του «Ρουβίκωνα» δεν έχει σχέση με τις ανησυχίες των φοιτητών

«Η πρό­σφα­τη μιντια­κή αντι­πα­ρά­θε­ση μετα­ξύ της κοσμη­τεί­ας της Φιλο­σο­φι­κής του ΕΚΠΑ και της ομά­δας “Ρου­βί­κω­νας”, που οδή­γη­σε και στην εντο­λή διε­νέρ­γειας προ­κα­ταρ­κτι­κής εξέ­τα­σης από την εισαγ­γε­λέα του Αρεί­ου Πάγου, στρώ­νει το έδα­φος για την ενί­σχυ­ση όχι μόνο του απο­προ­σα­να­το­λι­σμού, αλλά και της κρα­τι­κής κατα­στο­λής μέσα στα Πανε­πι­στή­μια. Η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ έχει ευθύ­νη γι’ αυτήν την εξέ­λι­ξη» σημειώ­νει σε ανα­κοί­νω­ση του το ΚΣ τη ΚΝΕ με αφορ­μή την προ­κα­ταρ­κτι­κή εξέ­τα­ση που διέ­τα­ξε η εισαγ­γε­λέ­ας του Αρεί­ου Πάγου για τα γεγο­νό­τα στη Φιλο­σο­φι­κή του Πανε­πι­στη­μί­ου Αθηνών.

Η ανα­κοί­νω­ση της ΚΝΕ συνεχίζει: 

«Το σόου που έχει στη­θεί, με μοι­ρα­σμέ­νους ρόλους, “κου­μπώ­νει” τέλεια και υπη­ρε­τεί την πλα­στή αντι­πα­ρά­θε­ση ΣΥΡΙΖΑ — ΝΔ. Δεν έχει σχέ­ση με τις ανη­συ­χί­ες των φοι­τη­τών. Η προ­βο­λή του αξιο­ποιεί­ται για να κρυ­φτούν τα πραγ­μα­τι­κά, σοβα­ρά προ­βλή­μα­τα των φοι­τη­τών και των οικο­γε­νειών τους για τα οποία ευθύ­νο­νται τόσο η σημε­ρι­νή όσο και οι προη­γού­με­νες κυβερ­νή­σεις. Για να κρυ­φτεί ότι μέσα από μαζι­κές, συλ­λο­γι­κές δια­δι­κα­σί­ες οι φοι­τη­τές της Φιλο­σο­φι­κής, όπως και των υπό­λοι­πων σχο­λών, συζη­τά­νε, προ­βλη­μα­τί­ζο­νται και απο­φα­σί­ζουν τις αγω­νι­στι­κές τους δράσεις.

Οι φοι­τη­τές και οι Σύλ­λο­γοί τους οργα­νω­μέ­να μπο­ρούν να αντι­με­τω­πί­σουν τόσο την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή κυβέρ­νη­σης — ΕΕ — μονο­πω­λί­ων όσο και την κρα­τι­κή κατα­στο­λή που πάει μαζί της χέρι-χέρι. Μπο­ρούν να απα­ντή­σουν σε κάθε εμπό­διο που στή­νε­ται μπρο­στά στην ανά­γκη να οργα­νω­θεί η αγω­νι­στι­κή απά­ντη­ση, να δυνα­μώ­σουν οι δίκαιες διεκ­δι­κή­σεις και η πάλη ενά­ντια στην κυβερ­νη­τι­κή πολιτική».

Ανα­κοί­νω­ση του ΜΑΣ με αφορ­μή τη “μιντια­κή” αντι­πα­ρά­θε­ση μετα­ξύ κοσμη­τεί­ας της Φιλο­σο­φι­κής του ΕΚΠΑ και «Ρου­βί­κω­να»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο