Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Χώρα-τρομοκράτης» η Ρωσία σύμφωνα με τη Βουλή της Λιθουανίας

Η Βουλή της Λιθουανίας (Σέιμας) υιοθέτησε ομόφωνα χθες ένα ψήφισμα που χαρακτηρίζει τη Ρωσία «χώρα-τρομοκράτη» και υποστηρίζει ότι η ρωσική δραστηριότητα στην Ουκρανία θα πρέπει να θεωρηθεί γενοκτονία. Οι Λιθουανοί βουλευτές κάλεσαν επίσης τη διεθνή κοινότητα να θεωρήσει αυτή τη δραστηριότητα έγκλημα πολέμου και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Το ψήφισμα της «Σέιμας» προκάλεσε την αντίδραση της Ρωσίας, με τον ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών να χαρακτηρίζει την απόφαση εξτρεμιστική.

Μιλώντας στο Sputnik, η εκπρόσωπος του υπουργείου, Μαρία Ζαχάροβα, είπε πως «οι χώρες που υιοθετούν τέτοια έγγραφα, διακηρύξεις, δηλώσεις, κάνουν τέτοια, σε γενικές γραμμές, εξτρεμιστικά βήματα, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να τα αποκαλέσουμε (…), όλες αυτές οι χώρες είναι μέλη του ΝΑΤΟ».

Η Ζαχάροβα σημείωσε ακόμη πως τις τελευταίες δεκαετίες, το ΝΑΤΟ έχει επανειλημμένα προχωρήσει σε παράνομες και επιθετικές ενέργειες που οδήγησαν σε μεγάλες ανθρώπινες απώλειες.

Η Μαρία Ζαχάροβα πρόσθεσε ότι η απόφαση της Σεϊμάς της Λιθουανίας δεν έχει καμία σχέση «με την επιθυμία να επιλυθεί η εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση στην Ουκρανία».

902.gr, Rev.tv

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα