Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Όταν η ΕΡΤ αποφασίζει να …τιμήσει τον Μάνο Κατράκη, κοροϊδεύει τους τηλεθεατές

Είναι κάποιοι άνθρωποι που τους πρέπει, ως λαός, να τους θυμούμαστε. Τον καθένα για ξεχωριστό λόγο. Και αν εμείς τους ξεχνούμε, έχουμε τη δημόσια ραδιοτηλεόραση την ΕΡΤ, να μας τους θυμίζει και να τους τιμά με τον τρόπο της.

Επέτειος θανάτου σήμερα του μεγάλου ηθοποιού και κοινωνικού αγωνιστή, του Μάνου Κατράκη που ξεχώρισε σαν τα ψηλά βουνά της γενέθλιας γης. Έφυγε στις 2 Σεπτεμβρίου 1984.

Και η ΕΡΤ για να «βγει από την υποχρέωση» προβάλει το «Μονόγραμμα» – «Μάνος Κατράκης» στις 07.00 το πρωϊ της Τρίτης 3 Σεπτεμβρίου και στις 04.00 ξημερώματα της Τετάρτης!!! Να το δει άραγε ποιος; Ποιος και με ποια κριτήρια έκανε τη συγκεκριμένη επιλογή που ουσιαστικά όχι μόνο δεν τιμά τον Μάνο Κατράκη αλλά είναι προσβολή στο πρόσωπό του και κοροϊδία των τηλεθεατών;

Παρότι ηθοποιός λίγα τα κινηματογραφικά στιγμιότυπα του Μάνου (εκτός από τις ταινίες). Σημαντική η δουλειά του Γιώργου και της Ηρώς Σγουράκη που με το «Μονόγραμμά» τους απαθανάτισαν τη μορφή του Μάνου. Σε τούτο το στιγμιότυπο, το πιο αντιπροσωπευτικό του Μάνου, τραγουδά σε ένα καφενείο στον τόπο του Ερωτόκριτο. Δεν ήταν προσχεδιασμένο. Ο,τι εξελίχτηκε στο καφενείο ήταν αυθόρμητο.