Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

🚩Σε θέση μάχης 🚩μόνο με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ

Μπαίνουμε από σήμερα στη μάχη για τις εκλογές της 7ης Ιούλη.
Σε αυτές τις εθνικές εκλογές, σε συνθήκες μάλιστα ανόδου της συντηρητικής πολιτικήςεξαιτίας και της σημερινής κυβέρνησης, που αναστήλωσε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας την ίδια αντιλαϊκή πολιτική – κρίνεται κυρίως πόσο ισχυρός θα είναι ο ελληνικός λαός, το λαϊκό κίνημα την επόμενη μέρα, για να οργανώσει την αντεπίθεσή του.
Κι αυτό σήμερα μπορεί να το δώσει μόνο ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ.
Γι’ αυτό η ψήφος όχι μόνο των κομμουνιστών αλλά όλων των αριστερών, των προοδευτικών ανθρώπων, των ανθρώπων του μόχθου δεν πρέπει αυτήν τη φορά να σκορπιστεί δεξιά ή αριστερά, σε κόμματα που κυβέρνησαν και μας μάτωσαν, σε αναχώματα και επιλογές που με άλλα συνθήματα υπηρετούν την ίδια πολιτική. Αλλά ούτε και σε ακόμα πιο αντιδραστικές, φασιστικές, ακροδεξιές λύσεις, τύπου Χρυσής Αυγής ή Ελληνικής Λύσης.
Όλες οι αιτίες των αδιεξόδων και των μεγάλων προβλημάτων για το λαό μας είναι παρούσες.
Όλοι οι παραπάνω είναι συνυπεύθυνοι και βεβαίως τα προβλήματα είναι εδώ.
[Δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα]
Στο δήμο Πάτρας, όπου επανεκλέχτηκε δήμαρχος ο Κώστας Πελετίδης, με νέες δυνάμεις συνεχίζουμε την αγωνιστική πορεία.
Στους υπόλοιπους δήμους, από θέση αντιπολίτευσης, θα δώσουμε τη μάχη για τις λαϊκές ανάγκες
Τώρα είναι η στιγμή για ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ, που είναι σταθερός αντίπαλος της πολιτικής των κυβερνήσεων του μεγάλου κεφαλαίου, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, σταθερή δύναμη στο πλευρό του λαού

Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ Β’ ΓΥΡΟΥ ΣΕ ΠΑΤΡΑ – ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ – ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ – ΧΑΪΔΑΡΙ – ΙΚΑΡΙΑ

Στο μεταξύ… εντείνονται οι διεργασίες στα αστικά κόμματα

  • Ο ΣΥΡΙΖΑ, έτοιμος για τις «συναινέσεις» που έχει ανάγκη το κεφάλαιο δια στόματος Αλ.Τσίπρα, μετά τα συγχαρητήριά του στους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ για τον «πολιτικό πολιτισμό» με τον οποίο έδωσαν τη μάχη, αλλά και σε όσους εκλέχτηκαν, και αρκούμενος να δηλώσει ότι σημασία έχει «να ξέρεις και να χάνεις, το σημαντικότερο είναι να σηκώνεσαι πάλι όρθιος και να παλεύεις», παραπέμποντας στη «μάχη των μαχών», όπως χαρακτήρισε τις εθνικές εκλογές, δεν παρέλειψε να διαμηνύσει στους εκλεγμένους της ΝΔ την ετοιμότητα των εκλεγμένων με τον ΣΥΡΙΖΑ να «βάλουν πλάτη» στη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, όπως αυτή εξειδικεύεται σε δήμους και Περιφέρειες, λέγοντας ότι με το νέο θεσμικό σύστημα απαιτούνται προγραμματικές συγκλίσεις και συνεργασίες. «Οι πολιτικές αντιθέσεις και διαφορές είναι γνωστές (…) όμως πιστεύω θα δοθεί μια δυνατότητα όπου υπάρχει κοινός τόπος να υπάρχουν συλλογικές αποφάσεις»
  • Η ΝΔ «Ενωτική» ενάντια στο λαό και τις ανάγκες του θα είναι «δίπλα στους περιφερειάρχες και δημάρχους», τάζοντάς τους περισσότερες αρμοδιότητες και «οικονομική αυτοτέλεια», ακόμα μεγαλύτερη δυνατότητα να ταράξουν τους δημότες στους φόρους, κι ενώ η κρατική χρηματοδότηση θα συνεχίσει να μειώνεται. Ζήτησε ειδικά από τους περιφερειάρχες να σταθούν σύμμαχοί της στην «προσέλκυση επενδύσεων» και για να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας στο κεφάλαιο. Συνδέοντας τα χτεσινά αποτελέσματα με τις επερχόμενες εθνικές εκλογές, επανέφερε το αφήγημά του για μια «φωτεινή» Ελλάδα, που την σχεδιάζει να φέξει για το κεφάλαιο.
  • Η γνωστή «επιστολή», όπου γίνεται αναφορά στη «νέα συγκυβέρνηση Μητσοτάκη – Γεννηματά (…) (και) του “Ποντίου Πιλάτου” ΚΚΕ … το παγίως σίγουρο κόμμα υπέρ των καπιταλιστών…» (!), που φιλοξένησε  η «Αυγή», σε ένα πνεύμα απειλών για το τι θα πάθει ο λαός αν δεν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ (φαίνεται δεν έχουν συνέλθει ακόμα από το κατακέφαλο του εκλογικού αποτελέσματος…) δείχνει τι μας περιμένει, εν μέσω κοκορομαχιών και εν όψει των εκλογών της 7ης Ιούλη
  • Αποχώρησε ο Ευ. Βενιζέλος από το ΚΙΝΑΛ, όταν η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ ανακοίνωσε ότι στις επικείμενες εθνικές εκλογές, με απόφαση Γεννηματά, επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας τίθεται ο Γ. Καμίνης |> «Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρότασή της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας. Εξέφρασα τη βεβαιότητά μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της πατρίδας».
  • Παραιτήθηκε ο Π. Λαφαζάνης από τη θέση του Γραμματέα της ΛΑΕ με ομιλία του στην ΚΕ του Αριστερού Ρεύματος, λαμβάνοντας «πλήρως και στο ακέραιο την πολιτική ευθύνη του κάκιστου εκλογικού αποτελέσματος της ΛΑΕ στις ευρωεκλογές».

Στην Ευρώπη, η αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού, μετά και τις ανακατατάξεις που επέφεραν οι ευρωεκλογές, οδήγησε μεταξύ άλλων σε παραίτηση της προέδρου του SPD, αναζωπυρώνοντας τα σενάρια για το μέλλον του κυβερνητικού συνασπισμού, ενώ στις δημοσκοπήσεις οι Πράσινοι εκτοπίζουν CDU/CSU από την πρώτη θέση.

Επιμέλεια  Ομάδα ¡H.lV.S!

Επικοινωνία – [ FaceBook |>1<|-|>2<| ] – Blog