Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

4o Cuba Festival: Αναβάθμιση τελευταίας στιγμής, Θέατρο Πέτρας 8/7 και Luis Frank Arias & Soneros De Verdad

Με μιά αλλαγή – αναβάθμιση της τελευταίας στιγμής,τo 4o Cuba Festival αλλάζει ημερομηνία και μεταφέρεται σε μεγαλύτερο χώρο διεξαγωγής (Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015 ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ-ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ) για να παρουσιάσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους ζωντανούς θρύλους της κουβανέζικης μουσικής Luis Frank Arias & Soneros De Verdad!!

Επιμέλεια: Βαγγέλης Γονατάς //

Διαβάζουμε στη σελίδα  του Φεστιβάλ στο facebook:

Ο Luis Frank Arias τραγουδιστής και ηγέτης των Soneros de Verdad υπήρξε ιδρυτικό μέλος των θρυλικών Buena Vista Social Club, και τραγουδιστής μερικών εκ των μεγαλύτερων συγκροτημάτων της Κούβας όπως οι Afro Cuban All Stars και Sons The Cuba όπου συνεργάστηκε και τραγούδησε μαζί με τον θρύλο της κουβανέζικης και παγκόσμιας Latin μουσικής σκηνής Pio Leiva.

Οι Soneros de Verdad αποτελούνται από 7 από τους καλύτερους κουβανούς μουσικούς σε ολόκληρο τον κόσμο και το κουβανέζικο πάθος στη μουσική τους και στις ζωντανές τους εμφανίσεις είναι ένα ασύγκριτο στοιχείο κάτι που τους έχει χαρακτηρίσει ως τη δεύτερη γενιά των Buena Vista.

Από τότε που ξεκίνησε η μεγάλη αναζωπύρωση της κουβανέζικης μουσικής σε όλο τον κόσμο ο Luis Frank Arias με την φανταστική φωνή και ερμηνεία που διαθέτει θεωρείται δικαίως ένας από τους μεγαλύτερους ηγέτες και πρεσβευτές της κουβανέζικης μουσικής σε όλο τον κόσμο.

Όλα τα ΜΜΕ στις χώρες που περιοδεύουν ο Luis Frank Arias και οι Soneros de Verdad αναφέρονται με διθυραμβικά σχόλια μετά από κάθε συναυλία τους.

“It literally gets everyone up on their feet and dancing. This music is impossible to resist.” (bloom.de) – “they play with overflowing exuberance” (WOM-Journal) – “This music penetrates you with its authenticity – it finally transports us back to the roots of the current wave of Cuban music.” (jazzdimensions.de) – “a thoroughly delightful example of timeless Cuban sounds” (Jazziz) – “their music exudes hot-blooded passion and a strong sense of tradition” (Billboard) – “another remarkable band drawing on Cuba’s rich musical heritage” – (cdnow.com) – “outstanding musicians” (Urban Mozaik Magazine)

soneros2

Όπως έχει ήδη γραφτεί, και το 4ο Cuba Festival, πραγματοποιείται με την υποστήριξη της πρεσβείας της Κούβας στην Ελλάδα και εκτός από το καλλιτεχνικό του μέρος στο χώρο θα υπάρχουν περίπτερα και των ομάδων αλληλεγγύης: Tου Πολιτιστικού Συλλόγου Χοσέ Μαρτί, της Πολιτιστικής Αθλητικής Ομάδας Hasta la Victoria Siempre, του Δίκτυου Βloggers La Red Solid@ria Griega, των Εκδόσεων ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΗΜΑ, του ηλεκτρονικού περιοδικού Ατέχνως και δεκάδων άλλων φορέων και μέσων ενημέρωσης.

Θα είναι λοιπόν όλοι εκεί, όλοι όσοι αγαπάνε την Κούβα, το λαό, την επανάσταση, την μουσική και την τέχνη του νησιού.

Θα είναι, όπως κάθε χρόνο, η κορυφαία καλλιτεχνική εκδήλωση λάτιν μουσικής.

Θα είναι η μαζικότερη εκδήλωση αγάπης και αλληλεγγύης στην Κούβα, η ετήσια συνάντηση των φίλων της Κούβας στην Ελλάδα: 8 Ιούλη 2015, στο Θέατρο ΠΕΤΡΑΣ στην ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ!

 

Περισσότερα: 4ο Cuba Festival στην Αθήνα  (6/6/2015)

Μοιραστείτε το: