Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

KNE: «Αν θέλει ο κ. Μητσοτάκης να μάθει τι λέει η νεολαία, ας ακούσει τα αιτήματά της!»

Σε σχόλιό του σχετικά με τις αναφορές του Κ. Μητσοτάκη στους νέους στη συνέντευξή του στο Mega, το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρει τα εξής:

«Αν θέλει ο κ. Μητσοτάκης και τα υπόλοιπα κόμματα του συστήματος να μάθουν “αδιαμεσολάβητα” τι σκέφτεται και τι λέει η νεολαία, ας ακούσουν τα αιτήματά της, χωρίς να τα ερμηνεύουν κατά το δοκούν και να τα διαστρεβλώνουν. Γιατί, οι εκατοντάδες χιλιάδες νέοι άνθρωποι που βγήκαν στον δρόμο, με αφορμή το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, στα πανό τους έγραφαν: “Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας!”, βάζοντας στο στόχαστρο την πολιτική της απελευθέρωσης και εμπορευματοποίησης, που υλοποίησαν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, το ίδιο το σάπιο σύστημα που “κοστολογεί” την ανθρώπινη ζωή.

Η σχέση των νέων, λοιπόν, με την πολιτική δεν είναι παθητική. Απέδειξαν ότι δεν είναι θεατές, να πατάνε απλώς like σε ό,τι ανεβάζουν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας στο TikTok. Γι’ αυτό και “κριντζάρουν” όταν βλέπουν την αποτυχημένη προσπάθεια των κυβερνήσεων να το παίξουν “ο θείος που κάθεται με τη νεολαία”…

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ μπορούμε να μιλάμε την ίδια γλώσσα, να ακούμε τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των νέων, γιατί είμαστε “ένα” με τη νέα γενιά, γιατί αγωνιζόμαστε από κοινού, με όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου να πρωταγωνιστήσει μαζί με τον λαό στις εξελίξεις, να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, να παρέμβει δυναμικά, φέρνοντας τα πάνω-κάτω.

Γι’ αυτό, το πραγματικό δίλημμα που θα αποτυπωθεί στις κάλπες στις 21 Μαΐου, αλλά και στον δρόμο είναι: Να είναι τα κόμματα που θέλουν να σχηματίσουν την επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση όσο πιο κάτω, όσο πιο αδύναμα γίνεται και να γίνει πιο δυνατός ο λαός και το κίνημά του, με πολύ πιο δυνατό το ΚΚΕ! Άλλωστε, η δική τους “σταθερότητα” είναι η δική μας ανασφάλεια, η σιγουριά τους, η αβεβαιότητά μας. Ας κάνουμε αυτό που φοβούνται! Τώρα ΚΚΕ.

Υ.Γ. Μετά τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές στη χώρα μας και τις διαρροές απόρρητων εγγράφων των ΗΠΑ για τις παρακολουθήσεις “συμμάχων”, ευτυχώς μάθαμε από τον πρωθυπουργό ότι απαγόρεψε στο υπουργικό συμβούλιο να έχει TikTok για να προστατευθεί από τους Κινέζους…».

Στον «ωχαδελφισμό» φορτώνει το έγκλημα στα Τέμπη ο Μητσοτάκης

Στον «ωχαδελφισμό», στην αδιαφορία και στο ρουσφέτι φορτώνει το έγκλημα στα Τέμπη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δείχνοντας ότι είναι κάλπικη η ανάληψη της όποιας ευθύνης θεωρεί ότι έχει η κυβέρνηση, την οποία μάλιστα αναγκάστηκε να αναλάβει μετά τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις που έγιναν σε όλη τη χώρα για να μη συγκαλυφθεί το προδιαγεγραμμένο έγκλημα.

Μιλώντας στο «MEGA» και στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη ενώ ισχυρίστηκε πως νιώθει «πολύ βαριά την ευθύνη που μου αναλογεί» διότι δεν ολοκληρώθηκε το έργο της τηλεδιοίκησης, αμέσως μετά χρέωσε το έγκλημα στον «ωχαδελφισμό», στην αδιαφορία, στο ρουσφέτι και το πελατειακό κράτος και ούτε λίγο ούτε πολύ χρέωσε στο συνδικαλισμό τη μη επίλυση ζητημάτων που σχετίζονται με το κράτος, λέγοντας ότι συγκρούστηκε και με συνδικαλιστές που προέρχονται από τη ΝΔ! Ανέφερε ακόμα πως «ιδιωτικά μπορεί και να έκλαψα».

Καμία αναφορά από τον πρωθυπουργό στην πολιτική της απελευθέρωσης του σιδηρόδρομου και της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, μια πολιτική που καταδικάστηκε στις μεγάλες κινητοποιήσεις όπου κυριαρχούσε το σύνθημα «Τα κέρδη τους, οι ζωές μας», ειδικά στα πανό των εκατοντάδων χιλιάδων νέων που διαδήλωσαν από κάθε σχολείο, σχολή και Πανεπιστήμιο εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτησή τους για τον άδικο χαμό 57 ανθρώπων.

Με φόντο τη νεανική οργή, κατέφυγε σε μια προσπάθεια να προσεγγίσει τους νέους ψηφοφόρους ενόψει των εκλογών, λέγοντας ότι πρέπει «να φροντίσουν να διαμορφώσουν οι ίδιοι το μέλλον τους και να μην το αφήσουν σε κάποιους άλλους». Ωστόσο οι μαθητές, φοιτητές και νέοι εργαζόμενοι, με τον αγώνα τους και για το έγκλημα στα Τέμπη έδειξαν ότι μπορούν να διαμορφώσουν το μέλλον τους καταδικάζοντας την πολιτική που αντιμετωπίζει τη ζωή και τη μόρφωσή τους ως κόστος.

Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία του προληπτικού ελέγχου, κάνοντας ειδική αναφορά στον καρκίνο του μαστού. Όμως ουσιαστική πρόληψη δίχως αναπτυγμένη και στελεχωμένη Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας δεν μπορεί να υπάρξει και φυσικά με τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές στα δημόσια νοσοκομεία.

Επίσης, μίλησε για βελτίωση των υποδομών στον αθλητισμό, μιλώντας για τα γήπεδα ποδοσφαίρου των ΠΑΕ όταν ο ερασιτεχνικός αθλητισμός μαραζώνει και οι υποδομές λαϊκής άθλησης είναι από ελάχιστες έως ανύπαρκτες.

Πηγή: 902.gr