• [ «Δικοί σου εχθροί, δικοί μου εχθροί /του σκεφτόμενου ανθρώπου είναι εχθροί» οι φασίστες]
Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Προκλητική κίνηση της ΕΛ.ΑΣ: Υποβολή δικογραφίας σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ για παρεμπόδιση ΝΑΤΟϊκής στρατιωτικής φάλαγγας

Την ώρα που ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και το μισό σχεδόν υπουργικό συμβούλιο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βρίσκεται στις ΗΠΑ προκειμένου να καταθέσει τα… διαπιστευτήρια του στην κυβέρνηση Τραμπ και το ΝΑΤΟ, η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε μια προκλητική ενέργεια, υποβάλλοντας δικογραφία στην εισαγγελία σε βάρος μελών και στελεχών του ΚΚΕ που συμμετείχαν στην παρεμπόδιση διέλευσης ΝΑΤΟϊκής στρατιωτικής φάλαγγας στην Κοζάνη τον περασμένο Ιούνη. 

Σε ανακοίνωσή του για την υποβολή δικογραφίας σε βάρος στελεχών του ΚΚΕ για την παρεμπόδιση διέλευσης ΝΑΤΟϊκής στρατιωτικής φάλαγγας στη Κοζάνη, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρει:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό την προκλητική και απαράδεκτη κίνηση της Ελληνικής Αστυνομίας να υποβάλλει δικογραφία στην εισαγγελία σε βάρος μελών και στελεχών του ΚΚΕ, μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Σάκης Βαρδαλής και ο ευρωβουλευτής Σωτήρης Ζαριανόπουλος, για τη συμμετοχή σε αντιΝΑΤΟϊκή κινητοποίηση στην Κοζάνη τον Ιούνη του 2017.

Το “παράνομο” για το οποίο διώκονται τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ είναι ο καθ’ όλα δίκαιος αγώνας ώστε να μην γίνεται η Ελλάδα πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ. Συγκεκριμένα, τα στελέχη του ΚΚΕ διώκονται επειδή πρωτοστάτησαν στο να μπει φραγμός στη διέλευση μέσω Ελλάδας ΝΑΤΟϊκής στρατιωτικής φάλαγγας από την Αλβανία προς τη Ρουμανία για τη συμμετοχή στη ΝΑΤΟϊκή άσκηση NobleJump. Η κυβέρνηση, με το κλίμα νομιμοφροσύνης προς το ΝΑΤΟ που καλλιεργεί, έχει μεγάλες ευθύνες για αυτή την εξέλιξη. Φαίνεται ότι το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, με τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει, φέρνει ήδη αποτελέσματα.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν την απαράδεκτη αυτή ενέργεια και να αντιπαλέψουν την εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην περιοχή».

Πηγή: 902.gr.