Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Έγκλημα στα Τέμπη: Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ενοχλείται από τις κινητοποιήσεις των φοιτητών, καταγγέλλει… την ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ!

Ποιός έχασε τη ντροπή για την βρει η φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, η περίφημη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ; Η γνωστή ΔΑΠ των ρουσφετιών, των τραμπουκισμών, της χυδαιότητας, της φαυλοκρατίας και των… πάρτυ στη Μύκονο. Η ΔΑΠ μακρύ χέρι της κυβέρνησης στα πανεπιστήμια. Η ΔΑΠ-εχθρός του ταξικού φοιτητικού κινήματος.

Ως εχθρός των φοιτητικών αγώνων, η παράταξη της ΝΔ στα πανεπιστήμια δεν θα μπορούσε να λείπει από την προσπάθεια της κυβέρνησης (που σιγοντάρουν ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ) να αποπροσανατολίσει την ουσία του εγκλήματος στα Τέμπη. Να μείνει «εκτός κάδρου» των ευθυνών για το δυστύχημα η εγκληματική πολιτική του τεμαχισμού και των ιδιωτικοποίησεων. Η πολιτική εκείνη, δηλαδή, που βάζει το κέρδος πάνω από τις ανθρώπινες ζωές και την οποία υπηρετεί τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όσο και οι προηγούμενες των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Έβγαλε, διαβάζουμε, ανακοίνωση η «ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ» με την οποία «καταγγέλει» την ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ επειδή η τελευταία παρακινεί τους φοιτητές να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και τα συλλαλητήρια για την τραγωδία στα Τέμπη. Μας ενημερώνει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ότι «στις δημοκρατίες υπάρχει κάτι που λέγεται δικαστική εξουσία, η οποία ερευνά και αποδίδει κατηγορίες και ευθύνες σε όσους πρέπει». Προσπερνάμε το ανέκδοτο περί «δημοκρατίας» και πάμε στην απόδοση ευθυνών: Προφανώς όσοι καθοδηγούν πολιτικά τα παιδάκια της ΔΑΠ απέφυγαν να τα ενημερώσουν ότι στο αστικό κράτος, αυτό που με τόσο ενθουσιασμό υπερασπίζονται, η «δικαιοσύνη» έχει αποδειχθεί δεκαετίες τώρα ταξικά αλλήθωρη. Τόσο… αλλήθωρη που μπορεί να καταδικάσει ως μοναδικό υπεύθυνο του εγκλήματος τον σταθμάρχη Λάρισας και ν’ αφήσει ανέγγιχτους τους αρμόδιους υπουργούς, τις διοικήσεις του ΟΣΕ και τους ιδιώτες επιχειρηματίες της Hellenic Train.

Η ντροπιαστική ανακοίνωση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Φαρμακευτικής ΕΚΠΑ.

«Θεωρούμε ότι εν έτει 2023 είναι αδιανόητο να συμβαίνουν τέτοια ατυχήματα» γράφει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Πράγματι, είναι αδιανόητο. Μόνο που τεράστιο μερίδιο ευθύνης για το οτι συμβαίνουν τέτοια εγκλήματα – όχι ατυχήματα – φέρει η κυβέρνηση της ΝΔ. Ποιος έχει την ευθύνη για την εγκατάσταση και σωστή λειτουργία μηχανημάτων ασφαλείας; Ποιος έπρεπε να διασφαλίσει ότι η ευθύνη της κίνησης των τρένων δεν θα έπεφτε αποκλειστικά στις πλάτες ενός ΜΟΝΟ σταθμάρχη; Ποιος έβαλε τις βάσεις, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, για την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, την οποία ολοκλήρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ;

«Καμία σχολή δε θα μείνει κλειστή! Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εμποδίσει και να πάει πίσω τις σπουδές και τη καθημερινότητα μας» γράφουν τα «τζιμάνια» της ΔΑΠ-ΝΔΦΠ Φαρμακευτικής. Προφανώς ενοχλούνται από την μαζική συμμετοχή νέων, φοιτητών και φοιτητριών, στα μεγάλα συλλαλητήρια που καταγγέλουν το έγκλημα στα Τέμπη. Ζητούν από τους φοιτητές να «κάτσουν στ’ αυγά τους», να μη φωνάξουν, να μην βγουν στο δρόμο ενάντια στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης. Λες και αυτό εμποδίζει…. τις σπουδές και την καθημερινότητα των φοιτητών και όχι η άθλια, αντιπαιδαγωγική πολιτική της Κεραμέως στην οποία η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ κάνει «πλάτες»!

Πόση ξεδιαντροπιά, πόση ασέβεια απέναντι στα θύματα του δυστυχήματος μπορεί να χωρέσει σε μια «ανακοίνωση»; Πόση ξετσιπωσιά πρέπει να έχει κάποιος για να στηρίζει πολιτικές επιλογές που δολοφονούν;

Ντράπηκε και η ντροπή!

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα