Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ακόμα δεν έφτασε το ρεύμα σε πάνω από 7.000 νοικοκυριά – απεγκλωβισμός κατοίκων από την Πυροσβεστική

Με ρυθμούς χελώνας προχωρά η επαναηλεκτροδότηση των λαϊκών νοικοκυριών, σε αρκετούς δήμους της Αττικής, παρά τη συνδρομή ακόμα και του Στρατού. Μάλιστα, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, μέχρι το μεσημέρι, παρέμειναν για τέταρτη μέρα χωρίς ρεύμα, 7.000 νοικοκυριά όταν μέχρι σήμερα το πρωί ήταν στο σκοτάδι 10.000 λαϊκές οικογένειες.

Περιοχές όπως Εκάλη, Διόνυσος, Αγ.Στέφανος, Κρυονέρι, Άνοιξη, Δροσιά και Κάλαμος εξακολουθούν να είναι χωρίς ηλεκτρικό, ακόμα και χωρίς νερό καθώς ακόμα δεν έχουν επιδιορθωθεί οι γραμμές Μέσης Τάσης. Έτσι, οι κάτοικοι αυτών των περιοχών προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στο κρύο, στις ζημιές που έχουν υποστεί είτε στις συσκευές τους είτε ακόμα και στα χαλασμένα τρόφιμα που υπάρχουν στα ψυγεία τους.

Ωστόσο, σε αυτές τις συνθήκες που παλεύουν χιλιάδες νοικοκυριά, ο ΔΕΔΔΗΕ καλεί όσους πολίτες συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα ηλεκτροδότησης στις περιοχές που σημειώθηκαν ζημιές στο δίκτυο από την κακοκαιρία, «να επικοινωνήσουν με την Εταιρία για να εξεταστεί η περίπτωση μεμονωμένης βλάβης» είτε τηλεφωνικά είτε μέσω της εφαρμογής από το κινητό τους είτε μέσω υπολογιστή.

Κι ενώ το πρόβλημα παραμένει, οι υπεύθυνοι καταφεύγουν σε ένα άθλιο παιχνίδι μετάθεσης των ευθυνών από τον έναν στον άλλο. Κυβέρνηση, Περιφέρεια Αττικής, ΔΕΔΔΗΕ και δήμοι προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες τους πετώντας την «καυτή πατάτα» στον επόμενο…

🆘  ΔΙΟΝΥΣΟΣ – ΑΤΤΙΚΗ
Επιχειρήσεις απεγκλωβισμού κατοίκων με προβλήματα υγείας από την Πυροσβεστική

Τεράστια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Διονύσου από τη «Μήδεια» αλλά και την αδιαφορία της κυβέρνησης και της Τοπικής Διοίκησης.

Η Πυροσβεστική προχωρά σε δεκάδες επιχειρήσεις απεγκλωβισμού από όλο το δήμο που παραμένει χωρίς ρεύμα για τέσσερις ημέρες αλλά και χωρίς υδροδότηση. Ωστόσο, τα συνεργεία του Σώματος καλούνται να απεγκλωβίσουν από τα σπίτια τους ακόμα και εγχειρισμένους, νεφροπαθείς, κατάκοιτους και καρδιοπαθείς χωρίς ωστόσο να έχει γίνει σαφές το που θα μεταφερθούν αυτοί οι άνθρωποι. Και αυτό καθώς η θερμαινόμενη αίθουσα δεν μπορεί να φιλοξενήσει όλους αυτούς τους ανθρώπους, ειδικά εν μέσω πανδημίας.

Σημειώνεται πως αρκετοί κάτοικοι της περιοχής κινδύνεψαν, όπως κατήγγειλαν, αφού σταμάτησε λόγω της διακοπής ρεύματος η παροχή οξυγόνου τη στιγμή που οι αρμόδιοι φορείς ρίχνουν τις ευθύνες αλλού, κατά την προσφιλή τακτική τους.