Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αν όχι εμείς, ποιοι; Αν όχι τώρα, πότε;

Σε περίπου δυο μήνες ψηφίζουμε. Αυτή η μάχη είναι κρισιμότατη. Πρέπει να δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να ισχυροποιηθεί το ρεύμα αμφισβήτησης και ριζοσπαστικοποίησης. Όπως σε όλη την Ελλάδα έτσι και στο Αγρίνιο απλώνουμε το χέρι για κοινή πορεία και αγώνα σε όσους συνεχίζουν να μην σκύβουν το κεφάλι στο σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης του λαού.

Καλούμαστε να ισχυροποιήσουμε παντού το ρεύμα αντίστασης μέσα από την ενδυνάμωση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης και στον Δήμο Αγρινίου και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Ο λαός ενωμένος και ξεπερνώντας προκαταλήψεις δικαιούται και μπορεί να ανατρέψει την άσχημη κατάσταση που βιώνει. Μπορούμε να συμπορευτούμε μαζί. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η πλειοψηφία που παράγει τον πλούτο της χώρας χάνει γιατί τον εκμεταλλεύονται και κερδίζουν οι λίγοι.

Η κοινή προσπάθεια και η συμπόρευση δεν σημαίνει φυσικά ταύτιση σε όλα. Οι διαφορετικές προσεγγίσεις δεν είναι εμπόδιο. Ο κοινός συνδετικός κρίκος που μας ενώνει όλους μαχητικά είναι ο διαρκής αγώνας για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες του λαού.

Ο Αγρινιώτικος λαός έχει τώρα πια τον λόγο. Μπορεί με την ψήφο του στη Λαϊκή Συσπείρωση Αγρινίου στις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές να υπερασπιστεί την αλήθεια, την αξιοπρέπεια, την εντιμότητα, την ανθρωπιά. Με τους χιλιάδες συναγωνιστές εναντιωνόμαστε στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής που τσακίζει την πλειοψηφία των πολιτών.

Συνεχίζουμε τον αγώνα κατά της ανεργίας, για σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους. Επιζητούμε μια διαφορετική πολιτική στον Δήμο μας που θα δίνει ανάσα στις λαϊκές οικογένειες με μειώσεις δημοτικών τελών, μειώσεις στο τιμολόγιο του νερού, λαϊκά φροντιστήρια, στήριξη των φτωχών οικογενειών. Αγωνιζόμαστε για προστασία της περιουσίας των πολιτών από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, για να διεκδικήσουμε έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης του Δήμου μας. Δεν πρέπει να επιτραπεί να παραδοθούν στους επιχειρηματίες κρίσιμες κοινωνικές υπηρεσίες, διαχείριση απορριμμάτων, δημοτική περιουσία.

Επιτέλους να μην κάνουν κουμάντο στον Δήμο μας τα συμφέροντα, όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια, που το χρήμα έρρεε, αλλά ποτέ δεν έφτανε για τις λαϊκές ανάγκες. Και μόνο ένα απλό ερώτημα θα μπορούσε να καταδείξει την απόσταση μεταξύ των πραγματικών αναγκών του κόσμου και αυτών που διαχειρίζονται τις τύχες του Δήμου: Τι γίνεται τόσα χρόνια και ο Αγρινιώτικος λαός δεν μπορεί να χαρεί το πάρκο του;

Όλοι εμείς τώρα χρειάζεται να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης ώστε να εκλεγούν όσο το δυνατόν περισσότεροι Δήμαρχοι, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι οποίοι δεν θα είναι υπηρέτες της κεντρικής εξουσίας.

Ο Αγρινιώτικος λαός έχει τώρα τον λόγο, ώστε επιτέλους οι γειτονιές μας να είναι καθαρές και ζωντανές, η πόλη μας λειτουργική και ανθρώπινη. Έχουμε χρέος προς τις νέες γενιές που έρχονται να μην ζουν χειρότερα από τις προηγούμενες!!!

Βασίλης Π. Κωστάρας
Ιατρός Ακτινολόγος
Επιμελητής Νοσοκομείου Αγρινίου
Υποψήφιος Δ. Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Αγρινίου με υποψήφιο Δήμαρχο τον Τίμο Παπανικολάου.