Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Απλώς, λόγια του αέρα

Σχολιάζει Ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ //

Τύφλα να ‘χουν οι παλιότερες σκηνές άγριας καταστολής απ’ τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, μπροστά σ’ αυτές που είδε το Πανελλήνιο στις 11.1.2019 απ’ την επίθεση των ΜΑΤ ενάντια σε απεργούς εκπαιδευτικούς. Τραυματίστηκαν η Θεοδώρα Δριμάλα, στέλεχος του ΠΑΜΕ, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ, ένας φοιτητής και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, που νοσηλεύεται.

Η ειδοποιός διαφορά απ’ τις προηγούμενες κατασταλτικές επιδόσεις της εξουσίας είναι ότι αυτή τη φορά επικεφαλής των σωμάτων ασφαλείας βρίσκεται μια κομμουνίστρια, όπως έγραψε πρωτοσέλιδα η εφημερίδα Documento (2.9.2018) για την υπουργό Προστασίας του Πολίτη η Όλγα Γεροβασίλη, η οποία στα νιάτα της πέρασε απ’ την ΚΝΕ. Και στην προκειμένη η υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι επικεφαλής των δυνάμεων εκείνων που τρυποκεφάλιασαν στην κυριολεξία, την εκπαιδευτικό Θεοδώρα Δριμάλα. Δηλαδή, τη γυναίκα-συνδικαλίστρα που μαθαίνει τα παιδιά μας γράμματα, μεγαλώνοντας ταυτόχρονα και τα δικά της παιδιά.

Βεβαία η …γενναία Ηπειρώτισα δεν μάσησε. Βγήκε με παρρησία και δήλωσε: «Θεωρώ απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες τις σημερινές ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ οι οποίοι χτύπησαν στα τυφλά συγκεντρωμένους διαδηλωτές με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου -λάμψης, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ. Αυτού του είδους οι αντιδημοκρατικές πρακτικές όσων επιμένουν να μη λαμβάνουν το μήνυμα των καιρών και νοσταλγούν άλλες, σκοτεινές, εποχές, δεν είναι ανεκτές».

Τις συνηθίζει άλλωστε αυτού του Τύπου τις δηλώσεις η Όλγα Γεροβασίλη: «Η προ­στα­σία των πο­λι­τών είναι ου­σιώ­δης και κρί­σι­μη για την προ­ο­δευ­τι­κή δια­κυ­βέρ­νη­ση του τόπου» και «μι­λά­με για προ­στα­σία των πο­λι­τών και όχι για κα­τα­στο­λή. Μι­λά­με για ασφά­λεια που βα­σί­ζε­ται στην εμ­βά­θυν­ση των δη­μο­κρα­τι­κών αρχών με το βλέμ­μα στραμ­μέ­νο στο μέλ­λον και όχι στη διεύ­ρυν­ση του αυ­ταρ­χι­σμού με το βλέμ­μα στραμ­μέ­νο στο πα­ρελ­θόν» δή­λω­σε σε συ­νέ­ντευ­ξή της στην κυ­ρια­κά­τι­κη «Kontranews» η υπουργός προστασίας του Πολίτη στις 2.9.2018.

Και, ω του θαύ­μα­τος, την ίδια μέρα (2.9.2018) στη Λά­ρι­σα έγι­ναν συλ­λή­ψεις τεσ­σά­ρων στε­λε­χών του ΚΚΕ, οι οποί­οι κρα­τή­θη­καν όλη τη νύχτα, γιατί έκα­ναν αφι­σο­κόλ­λη­ση και έγρα­φαν συν­θή­μα­τα ενό­ψει του φε­στι­βάλ «100 χρό­νια ΚΚΕ – 50 χρό­νια ΚΝΕ».

Τότε Ο ΚΡΕΤΙΝΟΣ σχολίασε: «Μια κομμουνίστρια που συλλαμβάνει …κομμουνιστές!».

Δεν θα’ ταν καλύτερα η κ. υπουργός να πάρει την τσάντα της και να τραβήξει κατά τα Τζουμέρκα, που ‘χει και καθαρόν αέρα; Αλλιώς τα υπόλοιπα είναι λόγια του αέρα…