Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βέροια: Αναστολή λειτουργίας του Βλαχογιάννειου Μουσείου αποφάσισε η Μητρόπολη

Μεγάλη έκταση πήρε η κατάσταση στο «Βλαχογιάννειο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα», που ανήκει στην Ιερά Μητρόπολη Βέροιας και εγκαινιάστηκε το 2012 από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ώστε να αναδείξει την «εθνική δράση των αγωνιστών για την απελευθέρωση της Μακεδονίας». Ως atexnos.gr το αναδείξαμε έγκαιρα και ολοκληρωμένα με την τωρινή αλλά και προηγούμενη κινητοποίηση του συνεργάτη μας Αλέκου Χατζηκώστα, εκδότη της εφημερίδας «Η άλλη άποψη Ημαθίας».

Μετά τον θόρυβο αυτό η Μητρόπολη με ανακοίνωση της αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας του!

« Μετά το ζήτημα που δημιουργήθηκε, σχετικά με εκθέματα ιδιωτικής συλλογής που φιλοξενούνται στο «Βλαχογιάννειο Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα», καθώς και με αφορμή πρόσφατο κείμενο με υβριστικό-εθνικιστικό περιεχόμενο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, η Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει το συγκεκριμένο Μουσείο, αποφασίζει την άμεση αναστολή της λειτουργίας του.

Ταυτόχρονα κάνει γνωστό ότι σταθερός στόχος της Ιεράς Μητροπόλεως είναι το Βλαχογιάννειο Μουσείο Βέροιας να λειτουργεί πάντοτε στο πλαίσιο της νομιμότητας, να εκπληρώνει τον επιστημονικό και παιδαγωγικό του ρόλο και να μην χρησιμοποιείται σε καμιά περίπτωση για πολιτική εκμετάλλευση.»