Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γάζα: Με αμείωτη σφοδρότητα οι δολοφονικές ισραηλινές επιθέσεις – Δεκάδες νεκροί

Τουλάχιστον 35 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινούς δολοφονικούς βομβαρδισμούς σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ σε περιοχές της Ράφας ξέσπασαν μάχες εκ του συστάδην μεταξύ Ισραηλινών στρατιωτών και μελών της Χαμάς.

Ισραηλινά άρματα μάχης προέλασαν στα νοτιοανατολικά της Ράφας και πλησίασαν στη δυτική συνοικία Γίμπνα, ενώ ο στρατός συνέχισε τις επιχειρήσεις του σε τρία ανατολικά προάστια της πόλης αυτής, που βρίσκεται στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσαν κάτοικοι.

«Οι δυνάμεις κατοχής (σ.σ. ο ισραηλινός στρατός) προσπαθούν να προχωρήσουν προς τα δυτικά, βρίσκονται στα περίχωρα της Γίμπνα, που είναι πυκνοκατοικημένη. Δεν έχουν εισβάλει ακόμη», δήλωσε ένας κάτοικος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

«Ακούμε εκρήξεις και βλέπουμε μαύρο καπνό να βγαίνει από τις περιοχές στις οποίες έχει εισβάλει ο στρατός. Ήταν μια ακόμη δύσκολη νύκτα», πρόσθεσε.

Οι ταυτόχρονες επιθέσεις του ισραηλινού στρατού στο βόρειο και νότιο τμήμα της Γάζας τον Μάιο έχουν προκαλέσει τον εκτοπισμό εκ νέου εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστίνιων που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Από τις συγκρούσεις έχουν κλείσει βασικές οδικές αρτηρίες εμποδίζοντας τη διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας και εντείνοντας τον κίνδυνο λιμού στον παλαιστινιακό θύλακα.

Κάτοικοι δήλωσαν ότι ο στρατός δεν έχει εισβάλει ακόμη στη Σαμπούρα, που βρίσκεται στο κέντρο της Ράφα.

Παράλληλα οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν εντείνει τη χερσαία τους επιχείρηση στη Τζαμπάλια, στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου ο στρατός έχει ισοπεδώσει πολλές κατοικημένες περιοχές, και έχουν πλήξει την κοντινή πόλη Μπέιτ Χανούν. Σε αυτές τις περιοχές ο ισραηλινός στρατός είχε πραγματοποιήσει ευρεία επιχείρηση πριν μήνες.